Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Ett mer klimatsmart Sportlov

Ett mer klimatsmart Sportlov

Äntligen sportlov! Är du redo? Har du allt du behöver för en veckas rekreation? Vem du än är, var du än bor och vad du än har för intressen så är det viktigt att göra medvetna val i alla delar av vardagslivet. Vi vill därför tipsa och inspirera dig hur du kan ha ett grönare och mer klimatsmart sportlov.

Två flickor och en kvinna sitter i en säng med handukar virade runt håret och gurkor för ögonen i ett hemmaspa
Koppla av i ditt egna hemmaspa, med både Svanenmärkta och hemmagjorda produkter.

Avkoppling och hemmamys

Ska ni tillbringa lovet hemma? Mys tillsammans i soffan med en härlig film och lite hemmaspa. Det finns Svanenmärkta ansiktsmasker eller varför inte göra en själv av det du har hemma i kylen. Avocado, kakao och honung blir en perfekt skönhetsbehandling. Ett härligt fotbad kan avslutas med en mjukgörande fotkräm – Svanenmärkt så klart. Här hittar du allt du vill veta om Svanenmärkt hudvård.

Har ni snö? Ta med barn, familj och vänner på en utflykt till pulkabacken. Susa nerför backen på Svanenmärkta pulkor och åklappar. Glöm inte de Svanenmärkta underställen i ull som håller er varma.

Aktivt lov med skidåkning

Står fjällen och skidåkning på agendan? Då kanske ni behöver förnya er utrustning. Köp inte nytt i första taget, det finns gott om begagnade saker i toppskick att fynda. Och kanske har du turen att kunna ärva av någon annan som inte har behovet längre. Hör av dig till vänner och bekanta, kanske kan du låna det du söker? Och skanna utbudet i din lokala köp- och säljgrupp på Facebook, Marketplace och på Blocket.

Kvinna åker längdskidor och håller upp armarna med stavarna i händerna i en segergest.
Bra jobbat! Med Svanenmärkt skidvalla är du alltid en vinnare!

Att hyra sportutrustning på fjällanläggningen vet vi går bra. Men visste du att man kan hyra sportutrustning även på hemmaplan? Gör ett mer klimatsmart val av sport- och fritidsutrustning genom att hyra den till exempel på fritidsbanken. De hyr ut allt från skridskor och skidor till hjälmar, hockeyklubbor och utrustning efter säsong. Smart eller hur? Ibland behöver man lite mer glid under skidorna, vilken tur att det finns Svanenmärkt skidvalla!

En dag ute i friska luften gör vem som helst hungrig. Packa ryggsäcken med rester från gårdagens middag i en praktisk och återanvändbar mattermos. Ta med egna flaskor i rostfritt stål eller glas istället för att köpa plastflaskor i mataffären. De har flera fördelar. De kan återanvändas obegränsat antal gånger vilket gör det både billigare för dig och bättre för miljön, de tar inte smak av innehållet och de finns även som termosvarianter som håller kyla och värme länge. Visst är det enkelt att leva mer hållbart?

Tips på fler hållbara val för ett mer klimatsmart sportlov:

  • Svanenmärkt solkräm
  • Res med tåg
  • Svanenmärkt skidvalla
  • Svanenmärkt hotell
  • Tänd Svanenmärkta ljus
  • Byt bostad med någon – ombyte förnöjer!
  • Grilla utelunchen med Svanenmärkt grillkol