English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Nu är det dags för skolstart!

Nu är det dags för skolstart!

Skolklockan ringer in för höstterminen och det är många förväntansfulla barn som står i startgroparna. Barn som börjar i skolan för första gången och barn som längtat efter sina vänner under sommarlovet. Här kommer tips om hur du kan göra ditt barns skolstart så harmonisk som möjligt – för såväl barnet som miljön.

Räck upp en hand om ni är redo för skolstart. Svana höstterminen med oss!

De flesta längtar till skolstarten men det kan också vara nervöst att inte veta vad som ska hända. Förbered barnet , det hjälper till att göra skolstarten så trygg som möjligt. Bokförlaget Min bästa bok ger ut böcker där ditt barn är huvudkaraktären. Boken ”Namn börjar skolan” beskriver förberedelserna inför skolstarten och ger en bild av hur första skoldagen kan se ut. Skriv in barnets och skolans namn för att få den extra personlig. Böckerna är dessutom Svanenmärkta vilket betyder att tryckeriet har klarat Svanens tuffa miljökrav. Kraven utgår från ett helhetsperspektiv och omfattar bland annat tryckprocessen, energiförbrukningen, papperet och kemikalierna som tryckeriet använder. I slutändan ska det också vara lätt att återvinna boken.

Har barnet allt hen behöver inför skolstarten? Kläder, skor, väska och vattenflaska kanske kan ärvas eller köpas begagnat? Men en del saker behöver man helt enkelt köpa nytt. Gör bra val när du handlar inför skolstarten till ditt barn. . Och fråga gärna personal i butiken om du inte hittar. Ju fler som frågar, desto snabbare kan vi tillsammans påverka marknaden.

Pennor, bläck och blyerts kan innehålla skadliga lösningsmedel, tungmetaller och andra farliga ämnen. Kommer dessa ämnen ut i miljön bryts de ned väldigt långsamt och hamnar i djur och människor. De kan skada nervsystemet och inre organ vilket kan öka risken för att utveckla cancer. Välj Svanenmärkt, till exempel pennor från Penol och Ballograf för att undvika dess ämnen.

Papper, anteckningsböcker och block av olika slag behövs även om skolan och elever använder datorer mer och mer. Den största miljömässiga utmaningarna för papperstillverkningen är att råvaran, det vill säga träet, kommer från hållbart skogsbruk och att produktionen är energieffektiv. Svanen ställer tuffa miljökrav med helhetstänk, från råvara till återvinning. Du hittar Svanenmärkta pappersprodukter i bokhandeln och i välsorterade mataffärer. Och du, titta efter Svanenmärkt lim från UHU till alla kreativa pysselstunder.

Börjar ditt barn i en Svanenmärkt skola kan både du och ditt barn känna er trygga med att skolbyggnaden har en hälsosam inomhusmiljö, låg energiförbrukning, tuffa kemikaliekrav och tuffa krav på att hållbart, certifierat trä har används. Alla dessa krav ställs av en oberoende tredje part och kontrolleras på plats. Och självklart har byggmaterialen goda möjligheter för återvinning och återanvändning inför framtiden.