English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana din hemester

Svana din hemester

Inget är som det brukar, men trots det ser vi nog alla fram emot vår sommarsemester. Vad har du för planer? Sommarstugan? Hemester i din bostad? Upptäcka Sverige?

När vi inte kan åka så långt finns istället möjligheten att åka på upptäcktsfärd i vårt vackra avlånga land. I Sverige finns över 250 anläggningar som året runt jobbar för att minska sin miljöpåverkan och göra din upplevelse så bra och hållbar som möjligt. Vi på Miljömärkning Sverige har varit på plats och kontrollerat alt från städkemikalier till källsortering och energiförbrukning. Svanen är Sveriges enda Typ 1 miljömärkning för hotell.

Så här i sommartider finns många pärlor att besöka som både ligger vackert med naturen runt hörnet och vars verksamhet genomsyras av omtanke om både dig och miljön. Därför vill vi tipsa om alla fina Svanenmärkta hotell som möjliga resmål för din svemester. Här följer några av våra favoriter och du hittar fler på vår hotellkarta.

STF Grövelsjön

Spendera semestern 816 meter över havet i Dalarna, nära norska gränsen. Grövelsjön erbjuder fantastiska vandringsmöjligheter och vackra vyer. Du kan gå långt eller kort – välj det som passar dig bäst. Grövelsjön passar både barn och vuxna. Kanske blir de enkla äventyren de mest minnesvärda, som att dricka vatten direkt från bäcken, göra hinderbana av skogens fallna träd eller laga mat över öppen eld.

STF Grövelsjön för dig som vill utforska den vackra fjällnaturen.

Vårdnäs Stiftsgård

På Vårdnäs kan man bo i allt från vindskydd till hotellrum. Prova något annorlunda – ta med gitarren, grilla över öppen eld och vakna upp till en oslagbar vy. Att sova i ett vindskydd vindskydd ger dig en närhet till naturen som är få förunnat. Packa sovsäcken och njut av tystnaden. Vill du sova i naturen men ändå ha lite lyx? Välj ett vindskydd de luxe med massor av kuddar, mattor, gardiner, myggnät, ljusslingor, högtalare och ladduttag till mobilen!

Det finns många aktiviteter att välja bland, en av de mer annorlunda är kanske en joggingrunda med en präst 😊

Testa att sova i vindskydd på Vårdnäs Stiftsgård.

Hotell Gästis i Varberg

Inget rum på Gästis är det andra likt. De har däremot flera saker gemensamt: böckerna, tavlorna och den trivsamma blandningen av gammalt och nytt. Alla rum är personligt och charmigt möblerade med en blandning av antika möbler och nya, de senare specialtillverkade av en lokal finsnickare.

På Gästis blir du som gäst tvångsansluten till Gästis bokklubb! Det betyder att du får läsa vad du vill av hotellets 15 000 böcker och ta med dig din favoritbok hem. Den som inte kan välja en bok, utan vill ta med sig två eller tre eller 20, får betala tio kronor per bok. Det händer att det stjäls böcker från hotellet, men den brottsligheten tar ägaren Lasse Diding med ro: Så länge böckerna hamnar hemma hos bokälskare så gör det inget, säger han.

Bejaka din inre bokslukare på Gästis i Varberg.

Kvarnen i Hyssna

Det första som möter dig är det svenska kulturarvet; en kulturhistorisk kvarn, smedja och ramsåg vid ett vattenfall i en radby av riksintresse. Där hälsar mjölnarfamiljens kvarnfru och fjärde generationens sågmästare dig välkommen. Vandra, cykla, paddla, njut av naturreservat, trollskogar och kulturpärlor.

Här berättar varje rum sin egen historia. Vilken historia vill du bli en del av, smeden Viktors eller mjölnarfrun Hildas?

Bo i mjölnarfruns rum och njut av vacker natur på Kvarnen i Hyssna.

Fredensborgs Herrgård

En mil söder om Vimmerby i Småland, där skogarna öppnar sig, ligger Fredensborgs Herrgård, en ståtlig herrgård, vackert belägen.

Bara 200 m från hotellet finns den egna bryggan vid sjön Gissen. Här kan du ta ett dopp och även värma dig i bastun. En fin och barnvänlig badplats finns intill med härlig långgrund sandbotten och roddbåtar finns att låna för en tur på sjön. Njut av idyllen!

Minigolf, tennis, cyklar och golf är bara något av det som du som gäst har tillgång till och för de yngre gästerna finns även lekpark, inte-stöta-marken-bana, fotbollsplan och mycket mer. Hotellet erbjuder familjepaket med inträde till Astrid Lindgrens Värld.

Njut i den småländska idyllen. Massor av aktiviteter fonns att välja bland på Fredensborgs Herrgård.

Se alla Svanenmärkta hotell på vår karta

Hitta dem här