English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Tipsa om kommande upphandlingar

Tipsa oss!

Vad roligt att ni vill ta hjälp av Miljömärkning Sverige för att påverka en upphandling att bli mer hållbar.

Genom detta formulär kan ni enkelt fylla i de uppgifter vi behöver för att kunna försöka påverka upphandlingen att ställa miljökrav. Det går inte att påverka en upphandling som redan är publicerad.  Vi på Miljömärkning Sverige kan bara försöka influera upphandlingar som är på gång, alltså under förstudien eller när upphandlingsunderlaget framarbetas.  

Så vad kommer vi göra efter vi har fått er information? Vi kommer att maila eller ringa upphandlaren och meddela att de kan ta hjälp av Miljömärkning Sverige för att göra sin upphandling mer hållbar. Vi kommer ge dem information om kriterierna, vilka produkter och licensinnehavare som finnes på området, en guide som förklarar hur de bäst kan ställa krav och argument för varför de ska ställa krav på miljömärkt, samt information om vilka Miljömärkning Sverige är och uppgifter till oss med möjlighet att kontakta oss vid mer frågor.

Detta är en del av vårt strategiska arbete där vi vill nå ut till fler upphandlare och göra fler upphandlingar gröna. Detta är en del av en lång process och vi kommer inte lyckas påverka varje upphandling, men vi hoppas att framöver se flera upphandlingar som innehåller krav på miljömärkning som ett resultat av vår strategiska arbete.

Hör av er om ni har några frågor!

Upphandlingsformulär

Du kan endast skicka formuläret om du fyllt i alla fällt ovan. När du har skickat formuläret kommer du att få en bekräftelse.