English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas

Marbodal: miljö och kvalitet går hand i hand

Att ta ansvar för miljö och klimat är självklart för Marbodal och dessutom väl integrerat med kärnverksamheten. Redan från starten 1924, när Marbodal grundades , har målsättningen varit densamma – att tillverka kök med hållbar design och hög kvalitet som håller länge!

Ett kök med en köksö och ett fönster i bakgrunden

Marbodal var först i Norden med, och har idag det största sortimentet av, Svanenmärkta kök.

– Att produktutveckla i linje med Svanens krav säkerställer att Marbodals kök fortsätter att vara bland de bästa i branschen inom hållbarhet. Svanen möjliggör enkel och rak kravställning och leverans; våra leverantörer får tydliga krav från oss, och våra kunder vet att vi levererar kök med en hög miljöprestanda, berättar Maria Carlsson, hållbarhetssamordnare på Marbodal.

Marbodals varumärkesansvarig Ulrika Almerfors fortsätter:

– Svanen har hög kännedom och trovärdighet i Norden vilket gör den till en viktig del av vår hållbarhetskommunikation. Vi är noga med att kommunicera Svanenmärkningen för att göra det lättare för våra kunder att välja ett miljömässigt bättre kök.

Hållbarhetsfokus ger positiva resultat

På Marbodal ser man även goda resultat kopplade till att tänka innovativt kring hållbarhet. Genom lanseringen av konceptet ”Marbodal RE:NEW luckbyte” hjälper man kunden att agera mer hållbart. Konceptet implementerar delar av Svanens krav på cirkularitet genom exempelvis byte av luckor, handtag och knoppar, som hjälper kunden att förlänga livslängden på sitt kök.

4 gånger fler

Sedan lanseringen av ”Marbodal RE:NEW luckbyte” ser man en stadig ökning av försäljningen av reservdelar och luckor. 2023 var antalet RE:NEW-ordrar 4 gånger så många jämfört med 2022. Konceptet blev även uppmärksammat och vann tidningen Plaza Interiörs hederspris inom hållbarhet.

Med konceptet vill Marbodal uppmuntra fler att våga tänka innovativt kring hållbarhet och Svanenmärkning:

– Vi ser hållbarhetsarbetet som en möjlighet och Svanen som en kvalitetsstämpel på att vi gör rätt, avslutar Maria Carlsson, hållbarhetssamordnare på Marbodal.