English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Toshiba e-STUDIO306LP är nu Svanenmärkt

Det papperslösa samhället är långt ifrån fritt från papper. Tvärtom. På ett vanligt kontor har pappersåtgången till och med ökat de senaste åren. Därför har Toshiba lanserat e-STUDIO306LP – en Svanenmärkt kopiator / printer som låter dig återanvända dina redan utskrivna papper flera gånger.

Svanenmärkta Toshiba e-STUDIO306LP
Med Toshibas Svanenmärkta e-STUDIO306LP kan papperet användas igen och igen och igen och ...
I takt med att mängden information växer, ökar också behovet av att skriva ut och ta del av informationen på papper. Men en klar majoritet, upp till 90 procent, av alla pappersutskrifter har en väldigt kort livslängd. Det rör sig om e-post, stödanteckningar inför möten och andra interna dokument som kastas eller går till återvinning kort efter att de använts.

Tills nu. För med Toshibas senaste multifunktionsskrivare (printer – kopiator – skanner) stoppas de utskrivna papprena tillbaka i den tillhörande enheten e-Studio RD30 i stället för att slängas. Där värms de upp vilket gör att trycket försvinner och blir osynligt för blotta ögat. Samtidigt rätas också papperet ut, blir som nytt och kan användas för nya utskrifter.

– Det här är en helt unik maskin som vi tror mycket på och som lämpar sig särskilt för företag med en stark miljöprofil, bland annat har ett företag som nyligen testat e-STUDIO306LP halverat sin pappersförbrukning. Därför är vi extra glada och stolta över att den nu är Svanenmärkt, säger Krister Rudhe, produktchef på Toshiba.

Sänker CO2-utsläppen med 44%
Svanenmärkta Toshiba e-STUDIO306LP
Den separata raderar-enheten hettar upp papperet varpå färgen i trycket försvinner och papperet blir som nytt.
Genom en drastisk minskning av pappersförbrukningen bidrar Toshibas E-studio 306LP till att sänka ett kontors koldioxidutsläpp med över 40 procent när papperet raderas och återanvänds fem gånger.

– Vi vill göra det lättare för våra kunder att göra en insats för miljön. Med programmet Carbon Zero kan kunder klimatkompensera sina utskrifter. Genom lanseringen av Svanenmärkta e-STUDIO306LP, ett system som hjälper till att minska de globala koldioxidutsläppen, tar Toshiba nu ytterligare steg på miljöområdet, säger Krister Rudhe.

Toshibas e-STUDIO306LP skriver ut med en hastighet på upp till 30 sidor per minut och använder helt vanligt skrivarpapper. Hemligheten sitter i tonern; för att skilja de raderbara dokumenten från andra har tonern en blå nyans i stället för den traditionella svarta.

En Svanenmärkt kontorsmaskin hör till de minst miljöfarliga produkterna i sin kategori eftersom de har klarat högt uppsatta miljökrav som främst fokuserar på följande områden:

  • Låg energiförbrukning
  • Plaster och deras tillsatser, till exempel flamskyddsmedel
  • Återvinning av kasserade kassetter
  • Utsläpp av föroreningar (även buller) i arbetsmiljön
  • Förpackningsmaterial

För mer information, kontakta:

Krister Rudhe, produktchef, Toshiba:
Tel: 0737 – 19 34 37
E-post: krister.rudhe@toshibatec-tnd.com

Mikael Andersson, marknadschef, Toshiba:
Tel: 0737 – 19 46 47
E-post: mikael.andersson@toshibatec-tnd.com

Martin le Grand, presskontakt, Svanen:
Tel: 08 – 55 55 24 07
E-post: martin.legrand@svanen.se