English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanens nya vd: Visionär med gedigen hållbarhetserfarenhet

Svanens nya vd: Visionär med gedigen hållbarhetserfarenhet

Anna Linusson har utsetts till ny vd för Miljömärkning Sverige, som på uppdrag av regeringen ansvarar för Svanen och EU Ecolabel. Svanen är en av Nordens mest välkända miljömärkningar och finns på allt från tvättmedel till fonder. Intresset för vd-posten har varit mycket stort och konkurrensen hård.

– Vi är glada och förväntansfulla över att Anna Linusson börjar som vd på Miljömärkning Sverige. Annas hållbarhetserfarenhet och kompetens inom affärsverksamhet, ledarskap och kommunikation är en värdefull tillgång för att vidareutveckla det framgångsrika arbete, som Ragnar Unge lämnar över, säger Annika Helker Lundström, ordförande för Miljömärkning Sverige AB.

Anna Linusson kommer närmast från tjänsten som vattenvårdsdirektör på Länsstyrelsen och har tidigare varit vd för Svenskt Vatten, vd på Håll Sverige Rent och miljöchef på Stockholms läns landsting för att nämna några meriter.

– Att handla Svanenmärkt är ett sätt för oss alla att bidra till att minska vår miljöpåverkan. Dessutom är våra val som konsumenter viktiga för att påverka företag att förbättra sina produkter ur miljöhänseende. Jag är väldigt glad över det stora förtroende jag får när jag blir vd för denna viktiga och meningsfulla verksamhet! Min ambition är att förvalta och utveckla organisationen på bästa sätt tillsammans med alla engagerade och kompetenta medarbetare, säger Anna Linusson.

Anna Linusson tillträder posten i april 2022. Hon efterträder Ragnar Unge, som har varit vd i 23 år och nu passerat pensionsstrecket. Nordiska ministerrådet initierade Svanen 1989 för att vägleda konsumenter till bra val för miljön.

För kommentarer:

Anna Linusson, 0700-91 22 11, anna@addcomp.se

Annika Helker Lundström, ordförande för Miljömärkning Sveriges styrelse, 0706- 99 41 85.