Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Kavat först i världen med miljömärkta gummistövlar

Kavat först i världen med miljömärkta gummistövlar

Gummistövlarna Skur WP och Grytgöl WP har nu klarat EU Ecolabels tuffa miljökrav för skor. Redan 2008 blev skotillverkaren Kavat först i Sverige med miljömärkta skor och pionjären Kavat har sedan dess haft fortsatt fokus på skor av hög kvalitet.

Kavat är först i världen med att miljömärka gummistövlarna Skur WP och Grytgöl WP med EU:s miljömärkning EU Ecolabel. Det är en av världens tuffaste miljömärkningar som bland annat säkrar god kvalitet så att stövlarna kan ärvas av många leksugna barn.
Kavat är först i världen med att miljömärka gummistövlarna Skur WP och Grytgöl WP med EU:s miljömärkning EU Ecolabel. Det är en av världens tuffaste miljömärkningar som bland annat säkrar god kvalitet så att stövlarna kan ärvas av många leksugna barn.

 – Vi är glada över denna bekräftelse och att nu kunna komplettera vårt breda sortiment med miljömärkta gummistövlar. Att kunna erbjuda våra kunder kvalitetsprodukter som tål att ärvas, är snygga och bekväma är vårt mål. Vi uppmanar andra skoföretag att följa oss och dela ansvaret att leda utvecklingen mot en mer hållbar skoproduktion, säger Erik Thyrelius, vd på Kavat.

EU Ecolabel är Europas officiella miljömärkning och är, precis som Svanen, en Typ 1-märkning. Det betyder bland annat att märkningen ställer höga miljökrav på produkter och tjänster under hela livscykeln – från råmaterial till produktion och återvinning och avfall. Det betyder också att kraven skärps regelbundet, något som Kavat erfarit genom åren då de fått ansöka om EU Ecolabel på nytt för att bevisa att de klarat de skärpta kraven.

– Vi gratulerar Kavat till att vara pionjärer inom branschen genom att klara EU Ecolabels krav för sina gummistövlar. Det visar på ett tydligt åtagande för en mer hållbar konsumtion och är ett fint steg mot en mer miljöanpassad modeindustri. Vi ser fram emot att se fler aktörer inom branschen följa deras exempel, säger Ulf Eriksson, produktspecialist på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel på uppdrag av regeringen.

EU Ecolabel är ett bevis på den miljömässiga hållbarheten och att Kavatskor är populära på andrahandsmarknaden är en bekräftelse på att kvaliteten är god.

EU Ecolabel på gummistövlar (av plast) innebär bland annat:

  • Starkt begränsad användning av farliga ämnen i råvaror, färger, lim och vid tillverkning av stövlarna.
  • Stövlarna är av god kvalitet (tester).
  • Återvunnet förpackningsmaterial.

Läs mer om EU Ecolabels kriterier för skor här:

EU Ecolabel - Clothing and Textiles (europa.eu)

Om EU Ecolabel- svanen.se

För kommentarer: Ulf Eriksson, produktspecialist på Miljömärkning Sverige, 08-55 55 24 44, ulf.eriksson@svanen.se