English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. 5 tips för att måla om huset

5 tips för att måla om huset

Nu är sommaren i antågande och temperaturen klättrar stadigt uppåt. Det gör det till en perfekt tidpunkt för dig som tänkt måla om ditt hus. Men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du ger dig i kast med målningen. Här har vi samlat fem smarta tips som garanterat kommer ge dig ett fint resultat!

1. Skrapa bort den gamla färgen

Det här är kanske den viktigaste delen för att få ett snyggt resultat. Börja med att skrapa bort all lös färg och tvätta därefter fasaden grundligt, nerifrån och upp. Se till att såväl fönster som gräsmatta och eventuella rabatter är väl skyddade med papp innan du börjar måla.

2. Kontrollera underlaget

Innan du börjar måla, kontrollera att underlaget hunnit torka. Undvik att måla på de ytor där solen ligger på eller om det finns risk för regn inom det närmaste dygnet. Då kanske färgen inte fäster ordentligt.

3. Grundmåla

Stryk på en grundfärg innan du applicerar täckfärgen. På så vis slipper du risken för fukt som annars kan tränga ner i träet och du får bättre fäste för täckfärgen.

4. Välj Svanenmärkt färg

Med Svanenmärkt målarfärg vet du att produkten har klarat tuffa krav på lösningsmedel, miljöfarliga ämnen och konserveringsmedel. Självklart håller färgen även hög kvalitet.

5. Lämna överbliven färg till miljöstationen

Häll inte ut färg i avloppet, det försvårar reningsprocessen i reningsverket. Överbliven färg och lösningsmedel lämnar du istället till din närmaste miljöstation. Gammal, torkad färg kan kastas i hushållssoporna eftersom det räknas som avfall, men burken ska alltid lämnas till en miljöstation.


Se all Svanenmärkt färg

Klicka här!