English
Favoriter
  1. Efterlängtad nyhet för våra yngsta cyklister

Efterlängtad nyhet för våra yngsta cyklister

Nu har Lekolar Svanenmärkt trehjulingar och lekcyklar, vilket är ett välkommet komplement till den giftfria förskolans utbud av leksaker. Svanenmärkta lekcyklar uppfyller miljökrav och funktions, säkerhets- och inte minst kvalitetskrav. De ska hålla länge och klara av väder och vind.

– Vi är otroligt stolta över att vara först ut med att erbjuda Svanenmärkta lekcyklar. Förhoppningen är att fler följer efter, så vi gemensamt ser till att barnen kan leka med ännu fler leksaker, som är snällare mot hälsan. Svanenmärkningen av cyklarna är ett led i vår miljömärkningsstrategi, där vi avser att öka antalet Svanenmärkta produkter påtagligt, säger Pierre Lennartsson, miljö & kvalitetschef på Lekolar.

Lekolar har sedan tidigare lek- och vilmadrasser och kapprumsinredning. Produkterna finns tillgängliga för inköpare och upphandlare i hela Norden.

Svanens krav innebär att allvarligt hälso– och miljöskadliga ämnen inte är tillåtna, till exempel vid målning och ytbehandling av trä och metall.  Förbud mot ftalater, parfymer, tungmetaller eller ämnen som finns med på EU:s lista över misstänkt hormonstörande ämnen.

– Vi ställer också krav på träråvarans ursprung samt på leksakens hållbarhet, kvalitet och CE-märkning. Med det sagt kan köparen av en Svanenmärkt lekcykel vara säker på att barnen får en leksak som uppfyller hårda krav, säger Ulf Eriksson produktspecialist på Svanen.

Fler Svanenmärkta produkter från Lekolar