English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Materialtillverkare och Husproduktportalen

För materialtillverkare

Intresset för att bygga med miljö i fokus har aldrig varit större. Men för att kunna ansöka om en Svanenmärkning behöver de ansökande byggföretagen hjälp från sina materialtillverkare.

De som ansöker måste redovisa de byggmaterial, byggvaror och kemiska byggprodukter som de ska använda i byggprojektet. Produkterna kommer sedan att granskas och måste godkännas av Svanen innan de får användas i projektet.

Genom att lista era produkter i husproduktportalen blir de valbara för alla licensinnehavare och företag som ansöker om en Svanenlicens.

För närvarande har vi tyvärr driftstörningar i Husproduktportalen som medför att:

• Det kan ta längre tid än vanligt att logga in

• Dubbel inloggning krävs, samma användarnamn och lösenord

• Upplever du fortfarande problem? - prova att tömma browser cache

Så här gör du – steg för steg

1. Omfattas produkterna av Svanens krav?

Kontrollera om era produkter omfattas av Svanens krav och om de i så fall ska registreras i Svanens husproduktportal. I produktmatrisen (se länk nedan) finns information om vilka produktkategorier som omfattas av Svanens krav och vilka krav de i sin tur omfattas av. Det är främst krav O14, O16-O23 och O25 som är relevanta vid registrering i Svanens husproduktportal. De fullständiga kraven kan ses i kriteriedokumentet för Småhus, flerbostadshus och byggnader för skola och förskola

OBS! Tänk på att det inte är alla typer av produkter som ska registreras i Svanens husproduktportal.

2. Avtal

Börja med att läsa och skriva under avtalet (se länk nedan) som tillåter dig att använda Svanens husproduktportal. När ni skickat tillbaka det till oss kommer ni att få inloggningsuppgifter till portalen och kan börja lägga in era produkter. Läs även igenom "Hur får jag marknadsföra mina produkter?" (se länk nedan) för att korrekt kunna marknadsföra de produkter som är listade i Svanens husproduktportal. 

3. Registrera och deklarera produkterna

Använd era personliga användaruppgifter för att logga in på portalen och börja lägga in och deklarera era produkter. Ta gärna hjälp av instruktionsfilmen här nedanför eller den detaljerade steg för steg-instruktionen i pdf-format om det är första gången ni använder portalen. I produktmatrisen (se länk nedan) kan ni se vilka krav som är relevanta för er produkttyp.

Observera att om du lägger till en kemisk produkt behöver du ladda upp produktens säkerhetsdatablad. Om du vill lägga till en fast byggprodukt ombeds du att ladda upp en byggvarudeklaration eller motsvarande om sådan finns upprättad för produkten, alternativt ett produktdatablad. För samtliga produkter ska den eller de bilagor som produkten omfattar laddas upp, signerade och ifyllda.

Det enklaste sättet att få dina produkter som valbara i Svanenmärkta byggen är så klart att Svanenmärka dem. Här hittar du en länk till Svanens kriteriedokument.

Avgifter

Att registrera och deklarera produkter i Svanens husproduktportal är avgiftsfritt. I avtalet förbinder ni er till att följa gällande villkor, om detta inte efterlevs har Svanen rätt att ta ut en avgift.