English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. ”Kaffe to go” – nu i Svanenmärkt mugg

Äntligen finns möjligheten att få ditt morgonkaffe i en Svanenmärkt mugg. Det finska företaget Huhtamaki, som levererar kaffemuggar till många stora företag, är först i Norden med Svanen på sina engångsmuggar.

– Det här är en efterlängtad och glädjande nyhet. Vi upplever en stor efterfrågan på miljömärkta engångsmaterial och marknaden för just muggar är stor. Nu återstår att se vilket företag som blir först i Sverige med att erbjuda sina kunder Svanenmärkta muggar. Förhoppningsvis serverar de även ekologiskt och Fair Trade-märkt kaffe och te i dem, säger Cecilia Ehrenborg Williams, vice vd på Miljömärkning Sverige.

Engångsmuggarna är tillverkade av minst 90 % förnybar råvara, pappersmassa, som kommer från certifierat och spårbart skogsbruk. I tillverkningen används färg, lim och ytbehandling som kontrolleras av Svanen och som inte får innehålla hälso- eller miljöfarliga kemikalier

Huhtamaki upplever en ökad efterfrågan på miljöanpassade produkter och hoppas att kunderna fullföljer sitt engagemang genom att nu välja deras Svanenmärkta muggar.

– Hållbar utveckling är en viktig del i vår verksamhet. Miljömärkningen Svanen är en välkänd miljömärkning med gott rykte som visar att vårt arbete med hållbar utveckling fungerar i praktiken. Märkningen kommer också tas emot positivt av våra kunder, säger Peter Kinnunen, försäljningschef på Huhtamaki Foodservice Nordic.

Här finns Svanens krav för miljömärkning av engångsprodukter.

För mer information, kontakta:

Cecilia Ehrenborg Williams, vice vd Miljömärkning Sverige, 08- 55 55 24 14

TiiaLeppäkangas, Marketing Manager / Huhtamäki Foodservice Nordic Oy  +358 10686 7289, tiia.leppakangas@huhtamaki.com