English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Första Svanenmärkta hyresrätterna i Norden

Nu har Göteborg och Norden fått sitt första Svanenmärkta flerbostadshus med hyresrätter. Det är Familjebostäder i Göteborg AB som klarat Svanens krav för Riksdalersgatan i stadsdelen Högsbo.


Familjebostäders Svanenmärkta hus på Riksdalersgatan i Göteborg precis efter byggstarten.
– Svanen är ett erkänt miljömärke som gör det lätt att välja rätt, för såväl konsumenter som kommunala och privata beställare, säger Ragnar Unge, vd, Miljömärkning Sverige.

– Nu fattas bara de politiska besluten som styr mot en hållbar förändring av bostadssektorn, som är en stor energislukare. Vi vill se långsiktiga lösningar, då det idag är möjligt att agera och ta ansvar, säger Ragnar Unge, vd, Miljömärkning Sverige.

De tre husen på Riksdalergatan kommer att innehålla 99 hyresrätter, ett är färdigbyggt och inflyttning startar idag. Svanenlicensen innebär att de i framtiden har "körkort" för fler Svanenmärkta projekt.

Svanenmärkta hus är energisnåla och har en god inomhusmiljö. De byggs med de, ur miljösynpunkt, bästa materialen. Material och kvalitet kontrolleras noga under byggprocessen för att undvika fuktskador.

På plats i Västsverige

Ragnar Unge medverkade tillsammans med Elisabeth Jansson Forsberg, affärsutvecklingschef för Familjebostäder AB, på invigningen. Familjebostäder tog emot sin licens i samband med att Miljömärkning Sverige invigde sin utställning på Ekocentrum, kunskapsforum för hållbar utveckling i Göteborg.

– Intresset är stort kring Svanen och en miljödriven affärsutveckling. Därför tycker vi det är viktigt att komma närmare konsumenter och alla de Svanenmärkta företag som finns i Västsverige; vi har redan två medarbetare på plats här på i Göteborgsområdet, säger Ragnar Unge.

Läs mer om Svanens kriterier för flerbostadshus på www.svanen.se.

Mer information om Ekocentrum www.ekocentrum.se

För mer information, kontakta:
Henrik Dahlberg, presskontakt Familjebostäder i Göteborg
Tel: 0703- 33 65 74

Anna Norberg, presskontakt, Miljömärkning Sverige
Tel: 0762 - 62 54 90
E-post: anna.norberg@svanen.se