English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanen på Energitinget:Framtidens hus är Svanenmärkta

Idag tar Veidekke emot sin Svanenlicens på Energitinget då deras koncept Tellhus har klarat Svanens krav för flerbostadshus. Det innebär låg energianvändning, sunda materialval och kontrollerad byggprocess.

– Svanens intåg i byggbranschen sker i allt snabbare takt. Vi ser det som ett bevis på en byggbransch i förändring och vi är övertygade om att marknaden kommer att kräva miljömärkning av i princip alla hus, säger Karin Carlsson, marknadschef, Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel.    

– Det ska vara enkelt för våra kunder att välja rätt, Svanen är ett erkänt varumärke så det känns väldigt roligt att vi nått målet inom miljö- och klimatområdet. Vi har fått granska vår egen byggprocess och våra rutiner i sömmarna under lång tid för att klara kraven, säger Johnny Kellner, teknik- och miljöchef på Veidekke. Han berättar mer om arbetet under seminariet på Energitinget.

Miljömärkning Sverige medverkar på Energitinget med ett seminarium ”Miljömärkta butiker och hus som tar klimatansvar”.

Övriga medverkande föreläsare är: Jeppe Frydendal, Miljömärkning Nordens livscykelexpert, Cecilia Ehrenborg Williams, affärschef butik, Miljömärkning Sverige, Karin Carlsson, marknadschef, Miljömärkning Sverige, Veronica Eade,  som tidigare arbetat med kriterierna för hus för Miljömärkning Sverige, nu energiexpert Svensk byggtjänst.

För mer information, kontakta:

Karin Carlsson, marknadschef Miljömärkning Sverige
Tfn: +46 707 719 04 93
E-post: karin.carlsson@svanen.se

Johnny Kellner, teknik- och miljöchef Veidekke
Tfn: +46 8 635 61 04
E-post: johnny.kellner@veidekke.se