Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Miljömärkta kläder noga kontrollerade

Under sensommaren har flera rapporter visat vilka miljöbovar våra kläder är. Ett plagg märkt med Svanen eller EU Ecolabel är tillverkat med så låg miljöpåverkan som möjligt i alla led i produktionen, från råvara till färdig produkt.

Om ett plagg bär Svanen eller EU Ecolabel är det en garanti för att en oberoende, tredje part kontrollerat att produktionen och det färdiga plagget uppfyller hårda miljö-, hälso- och kvalitetskrav. För att säkerställa att tillverkarna lever upp till miljömärkningens krav görs ett kontrollbesök i fabriken.

I slutet av 2009 sände Miljømærkning Danmark ut Mogens Stibolt på kontrollbesök i Bangladesh. Bakgrunden var att H&M hade ansökt om att få licens för att märka en serie barnkläder med EU Ecolabel som produceras hos en av H&M’s många samarbetspartners.

Du kan också läsa mer om hur kontrollbesöket gick till på den danska miljömärkningens egen hemsida.

Läs mer i Frågor & Svar om Svanenmärkta kläder