English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanenmärkt värmepump

IVT Värmepumpar är först med att lansera en Svanenmärkt luft/luftvärmepump. Det innebär att den miljömedvetne husägaren nu kan välja en värmepump som både är klimatanpassad och effektiv. Det har Svanen kontrollerat.

Värmepump kan vara en bra grund för att minska växthuseffekten från uppvärmning av småhus. Men då måste den vara effektiv och miljömässigt rätt tillverkad.

– Det unika med en Svanenmärkt värmepump är att den måste vara effektiv året runt och dessutom anpassad till just den klimatzon som du bor i. På det viset sparar du så mycket el som möjligt och därigenom också ekonomin, säger Gun Nycander, affärsområdeschef för bygg och energi på Svanen.

IVT Värmepumpar är hittills ensamma om att erbjuda Svanenmärkta värmepumpar. Redan tidigare tillverkar de Svanenmärkta värmepumpar för berg, mark och sjö. Nu går de steget vidare med att också Svanenmärka luft/luftvärmepumpar i serien IVT Nordic Inverter som är utvecklad just för vårt nordiska klimat.

– Vi är oerhört glada över att ha fått ytterligare en värmepump Svanenmärkt. Vi vill arbeta med en hållbar produktion i allt vi gör och vår målsättning är att uppfylla de hårdaste miljökraven som finns på marknaden. Det har Svanen nu intygat som en oberoende, tredje part, säger Mats Larsson, produktansvarig på IVT Värmepumpar.

Övriga Svanenkrav

Det viktigaste är att värmepumpen är effektiv och att den uppfyller hårda miljökrav under tillverkningen. Svanen kontrollerar också att tillverkaren ansvarar för att konsumenten alltid får rätt information och hjälp att installera pumpen på effektivast sätt. Värmepumpen ska hålla hög kvalitet och konstruktionen måste också vara tät för att förhindra läckage av klimatfarliga gaser.

Följande värmepumpar är nu Svanenmärkta:

Luft/luftvärmepump för klimatzon 1 och 2 i Norden: IVT Nordic Inverter 09 FR-N, 12 FR-N, 12 GR-N, 12KHR-N.

Bergvärmepumpar för klimatzon 1-3 i Norden och i övriga Europa: IVT Greenline HT Plus C6, C7, C9, C11, E6, E7, E9, E11, E14, E17 och IVT Greenline C6, C7, C9.

Klicka på bilden för att ladda hem en högupplöst version