English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Vulvavänligt och Svanenmärkt från Libresse

Vulvavänligt och Svanenmärkt från Libresse

Är det dags för lingonveckan, ketchup i kanoten eller är tant Röd på besök? Låt inte mensen hindra dig från att vara snäll mot både dig själv och miljön.

Svanenmärkta mensskydd är ju en lysande idé!

Det är dags att svana ditt underliv genom att välja mer hållbara alternativ bland mensskydd. Essity har nu lyckats klara Svanens krav för merparten av sina mensskydd som säljs under namnet Libresse och arbetet fortsätter med att miljömärka allt fler.

- Vi på Miljömärkning Sverige är såklart väldigt glada för att utbudet av Svanenmärkta mensskydd har ökat när Essity har klarat kraven med Libresse. Livet är ju som bekant inte alltid lätt när man har mens, nu har det blivit lite enklare att göra hållbara val, säger Ann Strömberg, rådgivare för hygienprodukter på Miljömärkning Sverige.

Titta efter Svanenmärket i din butik när du behöver köpa mensskydd, så vet du att de har klarat tuffa hälso- och miljökrav. Dessutom är produkterna kvalitetstestade, så du kan känna dig helt säker på att de sitter som de ska och inte läcker

Du behöver inte välja mellan att vara snäll mot ditt underliv eller göra ett snällt val för miljön.

Den viktigaste miljöpåverkan från Svanenmärkta mensskydd kommer från produktionen av råvarorna som ingår i produkterna: cellulosamassa, bomull och olika plastdelar. Förutom energiförbrukning, ställer Svanen krav på utsläpp till luft och vatten samt på kemikalieanvändning och bomullen måste vara ekologiskt odlad.

Sammanfattning - Därför ska du välja Svanenmärkta mensskydd

• De är hållbart producerade av förnybara råvaror från certifierade skogar eller ekologiska bomullsodlingar.

• Råvarorna är klimatsmart tillverkade i fabriker där Svanen ställer tuffa krav på utsläpp av växthusgaser och på energianvändning.

• De har klarat Svanens tuffa krav på miljöfarliga och svårnedbrytbara ämnen.

• Då mensskydd har närkontakt med kroppen lever Svanenmärkta mensskydd upp till tuffa krav på farliga kemikalier, parfymer och färgämnen.

Ann Strömberg Rådgivare +46 (0)8-55 55 24 09 ann.stromberg@svanen.se