Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Ut och njut i snön!

Ut och njut i snön!

Se upp i backen!! Har du snö utanför fönstret? Ut och njut av allt den vita vintervärlden har att erbjuda.

Vare sig du vill susa nerför backen i en pulka eller susa fram i spåren på skidor så finns Svanen där för dig.

Börja med att klä dig varmt i ett Svanenmärkt ullunderställ. Då vet du att ditt plagg har klarat tuffa krav på hela produktionsprocessen. Från råvaror till återvinning och utan hormonstörande samt allergi-och cancerframkallande ämnen vilket gör det lättare för dig att välja rätt ur ett miljöperspektiv.

Gör snögubbar, änglar eller kanske en borg? När du ändå är i farten, öka den i en backe nära dig. Gör medvetna val även i pulkabacken med Svanen.

Det danska företaget Dantoy har Svanenmärkt alla sina produkter, bland annat pulkor och tefat som är gjorda av plast utan ftalater. Ftalater används för att göra plaster mjukt och smidigt. Vissa ftalater är hormonstörande och kan läcka ut ur plasten under hela produktens livslängd och på så vis tas upp av kroppen. Pulkorna finns på de flesta stora livsmedelskedjor och på nätet.

Föredrar du en mer lodrät position finns det ett stort antal skidspår att utforska. Föreställ dig solen i ansiktet, varm dryck i ryggsäcken och vinden som viner om öronen när du susar fram i spåret! Vikten av rätt valla gör dig inte bara snabb men också snäll mot miljön. Svanenmärkt skidvalla som t ex Holmenkol, är en av bra val för miljön för Svanens krav förbjuder PFAS, ett mycket svårnedbrytbart ämne som lagras i naturen.

Hur PFAS påverkar människor finns det inte så mycket forskning kring men man vet att det kan lagras i kroppen. Svanen håller sig därför till försiktighetsprincipen. Det betyder att där det inte finns tillräcklig med information om hur ett ämne påverkar människa och miljö, väljer Svanen att utesluta det.