English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
Bild för produktgrupp, kopierings- och tryckpapper

Kopierings- och tryckpapper 044

Svanenmärkt tryck- och kopieringspapper har uppfyllt miljö- och klimatkrav. Pappret består av fibrer från hållbart skogsbruk och/eller returpapper. Tillverkningen sker med låga utsläpp till luft och vatten. Det har framställts med effektiv energianvändning och en begränsad mängd kemikalier.

Kriterierna för Kopierings- och tryckpapper finns i tre dokument. I kriteriedokumentet samt i dokumenten "Basmodul" och "Kemikaliemodul". Dessa hittar du här:

Det finns 1101 Svanenmärkta produkter från 7 företag inom produktgrupp.
 • Information om senaste versionen av kriterierna för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper

  4.3 ⇛ 4.4: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Giltighetstiden för Svanens kriterier för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper har förlängts med 12 månader. Den nya versionen, 4.4, är giltig t.o.m. den 31 december 2021.

  4.2 ⇛ 4.3: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Giltighetstiden för Svanens kriterier för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper har förlängts med 18 månader. Samtidigt har kravet K6 Retursystem tagits bort. Den nya versionen, 4.3, är giltig t.o.m. den 31 december 2020.

  4.1 ⇛ 4.2: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Giltighetstiden för Svanens kriterier för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper har förlängts. Den nya versionen, 4.2, är giltig t.o.m. den 30 juni 2019. Förutom mindre redaktionella ändringar togs också krav K5 Marknadsföring bort.

  4.0 ⇛ 4.1: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Sekretariatsledarmötet beslutade den 15 maj 2013 att förlänga kriteriernas giltighet med 24 månader. Den nya versionen heter 4.1 och gäller till den 30 juni 2016.

 • För att kunna använda Svanen i er marknadsföring måste ett antal krav uppfyllas och ni måste ha en giltig Svanenlicens. Ansökan, som visar att er produkt uppfyller kraven skickas till Miljömärkning Sverige. När produkten har blivit godkänd har ni rätt att använda Svanenmärket i all er marknadsföring så länge licensen är giltig.

  Börja med att ladda hem vår ansökningsblankett och följ de olika stegen för att ansökningsprocessen ska gå smidigt och för att ni ska få en godkänd Svanenlicens så snart som möjligt.

  Ansökningsblankett för Kontorsmaskiner

  En ansökan omfattar:

  • Ifylld ansökningsblankett
  • Dokumentering i vårt elektroniska ansökningsverktyg MSA

   

  Mer information: "Ansökan steg för steg"

  Lycka till med din ansökan!

Kontakta mig för mer information