English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
Bild för produktgrupp, kopierings- och tryckpapper

Kopierings- och tryckpapper 044

Produktgruppen inkluderar okonverterat och otryckt papper eller kartong, tillverkat av cellulosafibrer som används för att skriva, tryckas och kopieras på.

En Svanenmärkt pappersprodukt betyder att produkten uppfyller strikta miljökrav, till exempel:

 • Papperet måste antingen tillverkas av jungfrulig och/eller återvunnen fiber. Minst 70 % av fibrerna som används i pappret måste komma från hållbart skogsbruk eller från returpapper.
 • Begränsning av farliga ämnen i kemikalier som används under produktionen.
 • Begränsningar av energiförbrukningen under produktionen.
 • Begränsningar av utsläpp till luft och vatten.

En ny generation (5) kriterier har publicerats den 20 november 2020.

Kriterierna för Kopierings- och tryckpapper finns i tre dokument. I kriteriedokumentet samt i dokumenten "Basmodul" och "Kemikaliemodul". Dessa hittar du här:

 • Information om senaste versionen av kriterierna för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper

  5.0: Ny generation av kriterier

  Nordiska Miljömärkningsnämnden beslutade om en ny generation av kriterier för kopierings- och tryckpapper den 5 oktober 2020. Den nya versionen, 5.0, är giltig t.o.m. den 31 december 2025.

  4.4 ⇛ 4.5: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Giltighetstiden för Svanens kriterier för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper har förlängts med 6 månader. Den nya versionen, 4.5, är giltig t.o.m. den 30 juni 2022.

  4.3 ⇛ 4.4: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Giltighetstiden för Svanens kriterier för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper har förlängts med 12 månader. Den nya versionen, 4.4, är giltig t.o.m. den 31 december 2021.

  4.2 ⇛ 4.3: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Giltighetstiden för Svanens kriterier för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper har förlängts med 18 månader. Samtidigt har kravet K6 Retursystem tagits bort. Den nya versionen, 4.3, är giltig t.o.m. den 31 december 2020.

  4.1 ⇛ 4.2: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Giltighetstiden för Svanens kriterier för Svanenmärkt kopierings- och tryckpapper har förlängts. Den nya versionen, 4.2, är giltig t.o.m. den 30 juni 2019. Förutom mindre redaktionella ändringar togs också krav K5 Marknadsföring bort.

  4.0 ⇛ 4.1: Förlängning av kriteriernas giltighetstid

  Sekretariatsledarmötet beslutade den 15 maj 2013 att förlänga kriteriernas giltighet med 24 månader. Den nya versionen heter 4.1 och gäller till den 30 juni 2016.

 • För att kunna använda Svanen i er marknadsföring måste ett antal krav uppfyllas och ni måste ha en giltig Svanenlicens. Ansökan, som visar att er produkt uppfyller kraven skickas till Miljömärkning Sverige. När produkten har blivit godkänd har ni rätt att använda Svanenmärket i all er marknadsföring så länge licensen är giltig.

  Börja med att ladda hem vår ansökningsblankett och följ de olika stegen för att ansökningsprocessen ska gå smidigt och för att ni ska få en godkänd Svanenlicens så snart som möjligt.

  Ansökningsblankett för Kopierings- och tryckpapper

  En ansökan omfattar:

  • Ifylld ansökningsblankett
  • Dokumentering i vårt elektroniska ansökningsverktyg MSA

   

  Mer information: "Ansökan steg för steg"

  Lycka till med din ansökan!

Kontakta mig för mer information