English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana dina blöjor med Libero

Svana dina blöjor med Libero

Libero gillar Svanen! De har sedan flera år tillbaka Svanenmärkt sina blöjor, våtservetter, amningsinlägg och babyvårdsprodukter.

– Att ta ansvar för miljön är samma sak som att bry sig om ditt barns framtid. Vårt sätt att sträva mot hållbarhet är att förbättra livet för ditt barn och dig samtidigt som vi bryr oss om miljön, en långsiktig balans för människors behov och miljön, säger Helena Höije, Brand Manager på Libero

Vet du förresten var alla blöjor hamnar efter att du har kastat dem i soptunnan? Det gör de på Libero! Om du bor i Norden kommer dina använda blöjor att samlas in och sedan förbrännas för att förse ditt samhälle med fjärrvärme och el.

Libero svanar hela sin produktion. För varje blöja de tillverkar säkerställs att de känner till hur produkterna påverkar miljön under hela livscykeln. Under årens lopp har Libero lyckats göra sina blöjor tunnare, och sedan 2008 har de fått ner vikten med 19 %. En tunnare blöja ger ditt barn mer rörelsefrihet. En lättare produkt är också bättre för miljön. Då används mindre resurser, avfallsmängden minimeras och transporterna blir effektivare.

– Ett av våra viktigaste mål är att sänka vårt koldioxidavtryck, och inte bara från vår egen verksamhet. Det handlar även om de insatser som sker innan materialet når vår produktion och de som sker efter att en blöja har använts och slängts i soptunnan, säger Helena Höije, Brand Manager på Libero.

Svanenmärkta blöjor:

  • Har klarat hårda miljökrav både vid produktionen av ingående material och på den färdiga blöjan.
  • Får inte tillsättas några miljöskadliga eller allergiframkallande ämnen.
  • Energiförbrukningen vid tillverkningen av pappersmassan är låg.
  • Håller hög kvalitet.