Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Nola utemöbler i samspel mellan människa och miljö

Nola utemöbler i samspel mellan människa och miljö

Vi hälsar företaget Nola välkommen till Svanenfamiljen! Deras utemöbelserie Kajen har klarat Svanens tuffa miljö- och hälsokrav och är därmed Svanenmärkt. Fler människor kan nu njuta av Svanenmärkta utemöbler, i samspel mellan människa och miljö.

Möbelserien Kajen, design Thomas Bernstrand för Nola. Norrporten Växjö.

Den Svanenmärkta utemöbelserien Kajen är designad av Thomas Bernstrand och tillverkad i Småland. Möblerna består av minst 20 procent återvunnet stål i kombination med förnybar träråvara.

– Märkningen är en betydelsefull bekräftelse på att vår hållbara produktion i Sverige och ansvarsfulla materialval lönar sig för alla. Svanen, som ledande inom miljömärkningar, visar att vi har en ansvarsfull produktion och att arkitekter, kunder och beställare kan lita på att de gör ett långsiktigt och bra val, säger Henrik Edlund, vd på Nola.

Mot minskad miljöpåverkan från produktion till återvinning.

Produktionen av Nolas utemöbler sker i Sverige, vilket gör att det blir kortare fraktsträckor. Genom att låta design ta tid hoppas man att möblerna inte bara ska vara hållbara i ur och skur men också vara stilmässigt hållbara under lång tid. I tillverkningen används en hög andel återvunna material som i sitt slutskede enkelt ska kunna återvinnas i redan befintliga anläggningar. Allt trä kan förbrännas och metaller som stål, rostfritt och aluminium återvinns i möjligaste mån genom nedsmältning. Plast förbränns, eller mals ner för att använda som fyllnadsmaterial i nya produkter.

— Vi är stolta och glada över att det nu finns ännu en producent av Svanenmärkta utemöbler. Parker och stadsmiljöer livas upp med snygg och praktisk design, samtidigt som fler kan njuta av mer hållbara produkter, säger Martin Gajdos, Rådgivare, Miljömärkning Sverige AB.

Fakta om Svanenmärkta utemöbler

  • Användning av trä från hållbart skogsbruk.
  • Krav på spårbarhet och minst 70 % certifierade träråvaror.
  • Hög andel återvunnet material och förnybara råvaror.
  • Strikta krav för ämnen som är cancerframkallande eller kan påverka fortplantningsförmågan.
  • Garanti, tillgänglighet av reservdelar och cirkulär design.