English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Vinresa med Svanenmärkt boende

Vinresa med Svanenmärkt boende

Att konsumera med måtta och att välja hållbart är viktigt för The Winery Hotel. Nu har hotellet klarat Svanens tuffa krav och därmed fått ett bevis för sitt goda miljöarbete.

Att Svanenmärka ett hotell innebär ett helhetsgrepp på miljöarbetet – eller det som vi på Svanen kallar för livscykelperspektiv, och som i det här fallet handlar om hela driften av verksamheten. Hotellet måste klara tuffa krav på allt ifrån energiförbrukning, vilka kemikalier som används och sopsortering till ekologiskt innehåll på menyn, inköp av miljömärkta produkter och hur hotellet städas.

– Att ta hållbarhets- och miljöfrågor på största allvar innebär en trygghet både för våra gäster och våra anställda. Vårt miljötänk har funnits med oss sedan start och nu med Svanenmärkningen blir det mer tydligt. Så steget togs för att lyfta fram vårt arbete med att erbjuda hotellupplevelser med en så liten miljöpåverkan som möjligt, säger Claes Anerud, vd The Winery Hotel.
– Det har varit nyttigt för oss att gå igenom alla enskilda delar av hotellet för att se vad vi kan optimera och förbättra. Processen har inkluderat många anställda och gjort oss alla mer insatta i vad vi, i alla enskilda avdelningar, kan bidra med för att bli ännu mer hållbara och miljösmarta, fortsätter Claes Anerud.

The Winery Hotel ligger i Solna I norra Stockholm och erbjuder, förutom hotell och restaurang, även ett besök i vineriet som finns i hotellets lobby. Svanen ställer inga krav på vintillverkningen men hotellet har ändå tagit steget att bara vinifiera ekologiskt odlade druvor. En vinresa utan att behöva åka utomlands – både klimatsmart och lustfyllt.

Utbudet av Svanenmärkta hotell, restauranger och konferensanläggningar i Sverige är stort. På vår karta kan du leta efter Svanenmärkta anläggningar.


Svanenmärkta hotell

Hitta här!