English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas

Svanenmärkningen gör oss bättre 

Det danska skönhetsmärket Miild var först i världen med Svanenmärkt smink. Svanenmärkningen har gett varumärket ett erkännande bland både konsumenter och återförsäljare samtidigt som den har varit ett stöd i utvecklingen av nya produkter. 

Två kvinnor framför en sjö
Tine Emilie Svendsen och Tanja Largré, grundare av Miild.

2013 bestämde sig de två makeup-artisterna, Tine Emilie Svendsen och Tanja Largré, för att ge sig ut på ett gemensamt uppdrag – att skapa ett skönhetsmärke som skulle kunna revolutionera skönhetsbranschen genom att erbjuda produkter som både var allergi- och Svanenmärkta. 

Idén att skapa ett eget sminkmärke dök upp när de båda fått allergiska reaktioner av smink. 

– Jag var riktigt frustrerad över all vilseledande marknadsföring som sker inom skönhetsbranschen, där vissa marknadsför sig som allergivänliga eller hållbara, när de inte alls är det, säger Tine Emilie Svendsen. 

Detta var en av anledningarna till att Tine och Tanja redan från början visste att Miilds produkter skulle bli Svanenmärkta. 

– Jag tycker att det är bra att Svanen har ett helhetsperspektiv och ser på hela produktens resa – något som verkligen blev tydligt för mig när jag började fördjupa mig i vilka krav som våra produkter skulle uppfylla. Det förhållningssättet är väldigt vettigt, säger Tine Emilie Svendsen. 

Hon tillägger: 

Det är viktigt att vi tar hand om oss själva, men det är också viktigt att vi tar hand om planeten. Svanen gör båda delarna – och det är därför miljömärkningen är så stark. 
Utlagd smink
Alla Miilds produkter är Svanenmärkta, både make-up och hudvård.

Lovord från konsumenter och återförsäljare 

Miilds första Svanenmärkta kollektion lanserades 2017 och den fick ett gott genomslag hos både konsumenter och återförsäljare. 

– Vi har fått mycket beröm från återförsäljare, som känner till Svanens tuffa krav och är imponerade av att vi fick våra produkter miljömärkta. Och konsumenterna har varit riktigt positiva. Med Svanenmärket kan konsumenter välja rätt i hyllan utan att behöva vara kemikalieexperter, för det jobbet har andra gjort åt dem, säger Tine Emilie Svendsen. 

– Svanenmärkningen är en miljömärkning från en oberoende tredje part, vilket gör det till ett säkert och trovärdigt riktmärke för konsumenter. För oss som tillverkare ger märkningen sinnesro. Särskilt när det gäller val av ingredienser, men också för att Svanen ser till helheten. Detta gör Svanen till en bra guide på vår hållbarhetsresa, fortsätter Tine. 

Svanens krav har haft stor inverkan på innehållet i Miilds produkter såväl som på dess förpackningar. Och trots att arbetet med att klara Svanens krav var tufft tvekade man inte när det vara dags att förnya licensen och söka om mot ännu tuffare krav. 

– Svanen håller oss uppdaterade och i fas med den senaste utvecklingen och kunskapen så att vi hela tiden blir bättre. De höga ambitionerna och de hårda kraven gör att det tar längre tid att utveckla produkter. Men det är absolut värt det, säger Tine Emilie Svendsen. 

Miilds produkter har klarat krav på: 

  • Förbud mot allergiframkallande konserveringsmedel 
  • Inga ingredienser som finns med på EU:s lista över misstänkt hormonstörande ämnen 
  • Inga parabener 
  • Att produkterna lätt bryts ner i naturen 
  • Att inte ämnena i produkten stannar kvar och ökar i naturen 

Alla Miilds produkter är Svanenmärkta, både make-up och hudvård. I Sverige kan du köpa Miilds produkter via olika nätbutiker.