Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta sexprodukter

Svanenmärkta sexprodukter

Längtar du efter lite extra glid mellan lakanen i dessa tider? Imponera med din svanade livsstil, använd hållbara raggningsrepliker och "close the deal" med Svanenmärkta sexprodukter.

Vi kan inte skydda dig mot allt, men oönskade kemikalier slipper du i alla fall.

E-butiken Sinful, säljer bland annat Svanenmärkt glidmedel och massageolja, har märkt en ökad försäljning under coronapandemin.

- Från 1 april till 31 december 2020 har försäljningen av intimprodukter från Kaerlig ökat med över 25% jämfört med samma period 2019. ”Ekologiskt Vattenbaserat Glidmedel” och ”Ekologisk Intim Skumtvål” är våra mest populära Svanenmärkta intimprodukter från Kaerlig 2020. Försäljningen av den intimtvålen ökade med nästan 200% jämfört med samma period 2019. Vi ser att det är både män och kvinnor som köper dessa produkter, men det är oftast kvinnor , säger Rune Kjelsmark Press Officer på Sinful i Danmark.

Det ska vara enkelt för konsumenter att göra trygga val. Man ska inte behöva vara kemist för att välja produkter som tar hänsyn till både hälsa och miljö. Sexprodukter är ett område där lagstiftningen inte hänger med , så därför är Svanenmärkningen ett effektivt hjälpmedel. Kemikalier som inte är begränsade eller förbjudna i EU är det i Svanenmärkta produkter.

Sex skäl att njuta med Svanenmärkta produkter

1. Har genomgått en säkerhetsvärdering för att vara trygga för konsumenterna att använda.

2. Innehåller inga misstänkt hormonstörande ämnen, t ex Parabener.

3. Innehåller inga allergiframkallande konserveringsämnen.

4. Innehåller inte mikroplast som sprids till miljön.

5. Innehåller inga giftiga kemiska ämnen såsom Pfas, bara lätt nedbrytbara.

6. Har en förpackning som är resurssnålt utformad.

Lina Harström Rådgivare +46 (0)8-55 55 24 07 lina.harstrom@svanen.se