English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanenmärkt njutning

Svanenmärkt njutning

Den miljömedvetna trenden vinner mark även inom "njutningsprodukter". Nu finns det Svanenmärka glidmedel, massageolja och intimtvål i serien Kaerlig.

Just för "njutningsprodukter" ger Svanenmärkningen dig som konsument ett skydd som lagen inte ger. Kosmetikaförordningen gäller inte för dessa produkter och även om lagen hade gällt hade den ändå inte gått lika långt som Svanens krav gör.

Svanens krav ligger steget före både Kosmetikaförordningen och EU:s kemikalielagstiftning. Det innebär att även de ämnen som inte är begränsade eller förbjudna i EU är det i Svanenmärkta produkter. Till exempel ämnen som är ”misstänkt hormonstörande eller allergiframkallande”. Det gör att du kan känna dig trygg att använda Svanenmärkt glidmedel på kroppens mest intima delar.

Svanenmärkta produkter – ett tryggt val för kroppens intima delar

- Vi vill göra det enkelt för konsumenter att göra trygga val. Man ska inte behöva vara kemist för att välja produkter som tar hänsyn till både hälsa och miljö. Det här är ett område där lagstiftningen inte hänger med i den snabba utvecklingen, så därför är miljömärkning ett effektivt hjälpmedel. Det är väldigt välkommet att Sinful nu går i bräschen och lanserar Svanenmärkta glidmedel och massageolja, säger Sara Bergman, hållbarhets- och kriteriechef, på Miljömärkning Sverige.

Sex skäl att njuta med Svanenmärkta produkter:

  1. Har genomgått en säkerhetsvärdering för att vara trygga för konsumenterna att använda.
  2. Innehåller inte parabener och andra ämnen, som är misstänkt hormonstörande.
  3. Innehåller inte MI och andra konserveringsmedel, som är klassade som allergiframkallande.
  4. Innehåller inte mikroplast som sprids till miljön.
  5. Innehåller bara lätt nedbrytbara ämnen. Kemiska ämnen får inte vara giftiga eller bioackumulerbara, dvs att de lagras eller inte bryts ned alls, såsom högfluorerade ämnen (PFAS) till exempel.
  6. Har en förpackning som är resurssnålt utformad.

Mathilde Mackowski, medgrundare till e-handelsbolaget Sinful, är inte överraskad över att det är ett Svanenmärkt glidmedel som följer med in i sovrummet år 2019.

– Samhällets fokus på hållbarhet avspeglas även på den erotiska marknaden, som är en bransch i ständig utveckling. Vi är väldigt stolta över att, genom vår serie Kaerlig, vara först med att erbjuda produkter som är Svanenmärkta, säger Mathilde Mackowski, delägare i nätshoppen Sinful.

Våra krav för "njutningsprodukter"

Läs mer

Hitta dina Svanenmärkta "njutningsprodukter"

Ta mig vidare


Nyfiken på mer? Kontakta oss!