Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta konferenser och spännande evenemang

Det är vad Arenabolaget i Linköping erbjuder. Efter att i många år ha satsat på sitt miljöarbete blev de nyligen godkända som Svanenmärkt konferensanläggning.

– Vi har ett stort engagemang hos vår personal, vilket är anledningen till att vi nu kan stoltsera med att vara bland de första i Sverige som lever upp till Svanens högt ställda krav för Restaurang och Konferens. Vi har sedan flera år tillbaka en ”Svanengrupp” med representanter från bolagets olika affärsområden som säkerställer att alla arbetar utifrån riktlinjer inom vårt miljöarbete för att skapa en grönare mötesplats. De har verkligen gjort ett jättejobb, säger Johan Rustan, VD för Arenabolaget.

Sedan tidigare har restaurangen varit Svanenmärkt men när det, för ett drygt år sedan, blev möjligt att även Svanenmärka dagkonferenser fattades beslutet att skicka in en ny ansökan. Nu är anläggningen en av ett fåtal som klarat våra tuffa krav för konferenser. Men trots att miljö alltid varit ett av Arenabolagets ledord var det inte helt okomplicerat att klara kraven.

– Vi har bland annat ökat andelen ekologiska och närproducerade råvaror och sett över avfallshantering samt energi- och vattenanvändning. Inköp har fokuserats mot miljömärkta varor och vi har bytt ut vattenflaskor till vattenautomater. Listan kan göras lång, men som stor mötesarrangör i Sverige ser vi framförallt ett ansvar i att påverka både leverantörer och våra besökare att agera miljömedvetet, säger Johan Rustan.

Som Svanenmärkt konferensanläggning uppfyller Arenabolaget bland annat krav på energianvändning, vattenförbrukning- och avfallsmängder. Svanen ställer även krav på produkter som köps in till verksamheten, till exempel lampor, toalett- och hushållspapper, kopieringspapper och andra förbrukningsartiklar.

Här kan du läsa mer om Svanens krav på konferensanläggningar

Här kan du läsa mer om Arenabolaget