Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Ny Svanenmärkt bok från Alvina förlag

När Emma Virke, som förra året vann Natur och Kulturs stora bilderbokstävling, debuterar som barnboksförfattare med sin bilderbok ”Brevet till Månen” var valet av förlag rätt självklart.
– Emma är en spännande ny förmåga som hade förmånen att kunna välja vilket förlag hon ville ge ut sin bok på. När hon hörde om Svanenmärkningen och om vårt miljöarbete valde hon Alvina, säger Kristina Hoas som driver Alvina förlag.

Omslag Svanenmärkta Brevet till Månen av Emma Virke, Alvina FörlagI somras gavs Sveriges allra första Svanenmärkta pekbok, Sara Lundbergs ”Sommar”, ut på Alvina förlag som har ambitionen att också i fortsättningen sätta Svanenmärket på kommande titlar.

Nu är det dags igen. Med förra årets vinnare av Natur & Kulturs bilderboktävling, Emma Virkes, debut-bilderbok ”Brevet till Månen” utökas sortimentet av Svanenmärkt barnlitteratur ytterligare. Genom märkningen kan läsaren vara säker på att boken är tryckt på ett papper som Svanen har godkänt och att dess råvara inte kommer från skogar med högt skyddsvärde. Tryckeriet har också visat att det klarar hårda krav på bland annat kemikalieanvändning, energiförbrukning och avfallshantering.

– Jag har fått väldigt mycket positiv respons sedan Sommar Svanenmärktes – från författare, läsare och även från återförsäljare som valt att ta in boken i sitt sortiment på grund av att den var Svanenmärkt, berättar Kristina Hoas.

Boken Brevet till Månen riktar sig till barn mellan 3–7 år och handlar om en flicka som funderar över hur månen egentligen har det där uppe. Hon bestämmer sig för att skicka ett brev, något som får oanade konsekvenser.

– Emma har en rolig lekfullhet i både sina berättelser och i sina illustrationer som är fantasifulla, eggande och innehåller ett myller av detaljer som exempelvis gömda ansikten och diskreta vuxenblinkningar. Det gör att boken tål att läsas om och om igen av både stora som små, säger Kristina Hoas.

Alvina fortsätter även under hösten och våren sin satsning på barnboksproduktion med reducerad miljöpåverkan och släpper i november en Svanenmärkt faktabilderbok om vatten och under våren bilderboken ”Emblas Universum” där Sara Lundberg återkommer som illustratör och där Majken Pollack har stått för skrivandet. I april kommer också en Svanenmärkt ungdomsroman, ”Sötaste Klara”, av Sofia French.

Under hösten ställer Emma Virke ut sina illustrationer till Brevet till Månen på Sturebiblioteket i Östermalmstorgs tunnelbanestation i Stockholm. Läs mer här.

Läs mer om Alvina förlag och ladda hem högupplösta bilder

För mer information, kontakta:

Kristina Hoas, Alvina Förlag
Tel: 0702 – 28 19 03
E-post: info@alvinaforlag.se

Ingela Hellström, produktansvarig för tryckerier på Svanen
Tel: 0707 – 17 71 00
E-post: ingela.hellstrom@svanen.se