Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen i Almedalen 2016

Miljömärkning Sverige bjuder in till seminarier under årets politikervecka i Almedalen med följande fokus: fonder, upphandling, turism och klimat. Några av de som medverkar är: Gudrun Schyman (Fi), Ardalan Shekarabi, regeringen, Seher Yilmaz, Rättviseförmedlingen, Johan Kuylenstierna, SEI, Pär Holmgren, Länsförsäkringar.

4 juli: Kan turismen rädda världen?

Hur kan besöksnäringen växa utan att bidra till mer miljöproblem och ökade klimatutsläpp? Världen står inför tuffa utmaningar och det är bråttom att nå målen i Agenda 2030, vår gemensamma plan för miljömässig, social och ekonomisk utveckling. Panelsamtal med branschens vassaste aktörer om möjligheter och utmaningar.

4 juli: Världens viktigaste lektion

Tre inspirerande lärare om vår tids viktigaste frågor: klimat, migration och jämställdhet. Om hur vinnvandring, mångfald och att leva som en kvinna kan rädda världen lite grann varje dag.

5 juli: Kan Svanenmärkta fonder rädda världen?

Hur ska hållbarhetskrav ställas på fonder för att ge bäst effekt? Den nordiska miljömärkningen Svanen presenterar inriktningen på de nya kriterierna för fonder. Dessa kommenteras av branschens vassaste aktörer: finansexperter, konsumentrörelse och opinionsbildare.

6 juli: Är juristerna ett hinder för hållbar upphandling?

Idag upphandlar vi inte hållbart med våra skattepengar. Så det är bråttom att ställa om till en modern upphandling, som bidrar till att nå målen i Agenda 2030. Är juristerna ett hinder?

Svanen deltar i andra seminarier:

Dessutom medverkar vi i följande seminarier, som arrangeras av Samsung, Yennenga Progress och Elektronikåtervinningen.

Följ oss på Twitter om du vill ha senaste nytt från Almedalen.

För mer information:

Anna Norberg, presskontakt och projektledare för Svanens seminarier i Almedalen:
Tel: 0706 - 54 91 58
E-post: anna.norberg@svanen.se