Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Google invald som medlem i GEN – Global Ecolabelling Network

På GEN:s årsmöte nyligen röstade medlemsländerna för att godkänna Google Inc. in som ny stödmedlem. Google uppmuntrar alla sina lokala kontor att upphandla miljömärkt.

Google, som idag har kontor i över 40 länder, har ett hållbarhetsarbete som bland annat påverkar inköpen i dessa 40-tal länder. Företaget förespråkar gröna inköp och uppmuntrar val av miljömärkta kontorsmaterial och sanitetsprodukter.

GEN:s mål är att bidra till en hållbar produktion och konsumtion i världen, något som Google ställer sig bakom. De menar att Typ 1-märkningar är viktiga för hållbarhetsrörelsen och är därmed villiga att stödja GEN:s arbete.

– Utbudet av miljömärkta kontors- och sanitetsprodukter i de länder vi verkar är ojämn och ofta obefintlig. Därför använder vi GEN:s hemsida som en hävstång för att ställa krav på våra egna gröna inköp, säger Lauren Riggs, Sustainable Operations Team Lead, Real Estate and Workplace Services på Google.

Björn-Erik Lönn, som är ordförande i GEN tillika vår kollega på miljömärkningen i Norge, välkomnar Googles miljöengagemang:

– Vi är båda globala företag/organisationer vars syfte är att göra information tillgänglig och användbar. Vi har många tuffa miljö- och klimatutmaningar framför oss, därför är det viktigt med samarbeten

Gen växer stadigt och består nu av mer än 30 medlemmar, representerade i 60 länder och områden. Det gör organisationen till världens mest framstående nätverk för Typ 1-märkningar.

 Läs mer om GEN