Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Ladda för sommar med världens första återvinningsbara batteri

Dags att ladda radion för att lyssna på Sommar i hängmattan eller hänga med barnen på fladdermus-spaning? Lagom till sommaren finns ett nytt engångsbatteri EcoAdvanced™ i butik. Det är världens första AA-batteri tillverkat delvis av återvunnet material. Fyra procent av batteriet består av återvunnet och förädlat batterimaterial. Målet för tillverkaren Energizer är 40 % till 2025.

Svanenmärkta engångsbatterier har lång livstid och uppfyller tuffa krav på farliga metaller, vilket leder till minskad mängd miljöfarligt avfall.

– Att kunna använda återvunnet material i batterierna är en viktig del i hållbarhetsarbetet för mer miljöanpassade batterier. Vi hoppas att fler i branschen följer efter, säger Ove Jansson, miljömärkare på Svanen.

– Det energigivande materialet skapar tillsammans med Energizers avancerade batterikonstruktion ett batteri med lång hållbarhet och mindre miljöpåverkan. Dels krävs det mindre gruvdrift för att ta fram råmaterial, dels minskar mängden batterier som går åt i konsumenternas apparater. På så vis sparar man på miljön och minskar mängden avfall, säger Martin Burch, Senior Director International Marketing på Energizer.

EcoAdvanced™ finns både som AA och AAA-storlek.

Har du frågor om Svanenmärkta batterier?

Kontakta: ove.jansson@svanen.se

 

Läs mer om Svanens krav på batterier