Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Hovfrisör strider för källsortering

Johan Hellström är en välkänd man inom mode- och skönhetsvärlden. Han är vd för Björn Axén, hovfrisör och internationellt erkänd salongentreprenör. Dessutom brinner han för miljön. 

Hur hjälper du till att rädda världen?

– Björn Axén har varit med att utveckla konceptet "Grön Salong" som innebär att inget farligt avfall får lämna någon av våra enheter/salonger. 600 ton farligt avfall genereras i frisörbranschen i Sverige per år. Tillsammans med Stena Recycling ser vi till att kemikalier, aluminium, plast, glas och färgkapslar hanteras så att ingenting skadligt kan komma ut i våra vattendrag. Vi vädjar till alla salonger i Sverige att göra detsamma!

När vi tar fram våra produkter så försöker vi använda så bra ingredienser som möjligt. Det är en balansgång mellan att ta fram naturliga och ekologiska produkter och inte. Det som är bäst för miljön är kanske inte alltid bäst för människan som kan vara mer känslig mot naturliga ingredienser. Vi tar hjälp av Apoteket AB och följer deras hårda lista på vilka ingredienser de anser är bäst. Naturen får ibland stå tillbaka för människan och vice versa.

Jag har inställningen att det är bättre att 90 % av befolkningen gör 10 % bra val än att 10 % gör 90 % bra val.

Vad har du för miljölöfte?

– Handla mer eko, göra små förändringar hela tiden. Jag försöka också få igenom att fastigheten jag bor i inför källsortering av avfall.

 

Läs mer om Björn Axén här www.bjornaxen.se

Foton: Leonard Gren

#räddavärlden