Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta städtjänster i Sörmland

Nu har A Rengörarna i Sörmland AB, i Nyköping klarat Svanens tuffa krav på städtjänster. Det innebär bland annat att de använder miljömärkta rengöringsmedel och doserar rätt, kör klimatsmart på godkända städfordon, för att nämna några av Svanens krav.

– Det är väldigt positivt att A Rengörarna har Svanenmärkt sina städtjänster, då det finns stora miljö-, klimat- och hälsovinster att göra i den här branschen och de är nu med och bidrar till det. Användningen av rengörings- och tvättmedel är en av de största miljöbelastarna vid städning och kunskapen om detta är relativt låg både hos städföretag och hos beställaren, säger Caroline Karlsson, miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen.

Sverige har idag 2 118 registrerade städ- och serviceföretag enligt Almega. Endast 18 av dessa städföretag har klarat Svanen krav. Svanen ställer också krav på kvalitetsgranskning och kollektivavtal vilket motverkar svartarbete.

– Miljön har alltid varit en central del för oss och vi har haft ISO-certifiering sedan tidigare. Nu ville vi ta det ett steg till. Det har varit tufft, men nu känns det såklart värt det. Extra kul är att våra kunder numera köper en städtjänst med mycket gott miljösamvete utan att tumma på kvalitén, säger Annette af Forselles, ägare A Rengörarna. Hon driver företaget tillsammans med sin man Torbjörn sedan 20 år tillbaka.

Företaget har sin bas i Nyköping och har ca 40 anställda. Förutom Nyköping är A Rengörarna verksamma i Stockholm, Södertälje, Trosa, Gnesta, Vagnhärad, Oxelösund och Norrköping.

Läs mer om vilka krav Svanen ställer på städtjänster

För kommentarer:

Caroline Karlsson, handläggare Svanen:
Tel: 08 - 55 55 24 95
E-post: Caroline.Karlsson@svanen.se

Annette af Forselles, ägare A Rengörarna
Tel: 0155-42 80 00
E-post: info@arengorarna.se
www.arengorarna.se