Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta Fit n’ clean gör träningskläderna som nya

Låt inte illaluktande träningskläder stå i vägen för dina nyårslöften. Svanenmärkta tvättmedlet Fit n' Clean löser upp doftpartiklarna på ett sätt som vanliga tvättmedel inte fixar.

Nytt år, och kanske en förhoppnings om en ny aktiv livsstil? Men redan efter några besök på gymmet kommer du antagligen märka att de nyinköpta träningskläderna inte luktar särskilt nya längre – trots att de är helt nytvättade.

Svettlukten och andra oönskade dofter är nämligen inte vattenlösliga och tas därför inte bort av vanligt tvättmedel. I stället kapslas de in och kamoufleras men blir ändå kvar i de nytvättade kläderna.

Tills nu. Svanenmärkta Fit n' Clean innehåller ämnen som greppar tag i doftämnena, gör dem vattenlösliga och förlänger därmed livslängden på kläderna rejält.

– Man har helt enkelt fått acceptera att man inte kan använda träningskläder lika länge som andra kläder. Men med Fit n' Clean känns kläderna nya längre, säger Adii Tamimi, en av grundarna av Fit n' Clean.

Fit n' Clean tar bort oönskade doftämnen i alla typer av material som används vid träning. Såväl bomull som lycra och stretch-material blir både rena och doftar gott nästa gång de används. Svanen ställer också krav på att tvättmedlet ska fungera och tvätta rent i låga temperaturer, vilket många typer av träningskläder ska tvättas i.

Genom att Fit n' Clean nu också är Svanenmärkt är det också bevisligen koncentrerat och effektivt. Svanens krav främjar också ämnen som lätt bryts ned i naturen och godkänner endast förpackningar med låg miljöbelastning.

– För oss känns det inte trovärdigt eller långsiktigt att i dag lansera en konsumentprodukt utan att också tänka på miljön. Vi är väldigt glada att Fit n' Clean nu är Svanenmärkt, säger Adii Tamimi.

Fit n' Clean finns även som parfymfri variant, Fit n' Clean Sensitive, och säljs i välsorterade sportbutiker som Stadium, XXL och Gymgrossisten.

Mer information om Svanens krav på tvättmedel

För mer information, kontakta:

Adii Tamimi, grundare, Fit n' Clean:
E-post: adii@fitnclean.se
Tel: 0761 – 66 93 84

Martin le Grand, presskontakt, Miljömärkning Sverige AB:
E-post: martin.legrand@svanen.se
Tel: 08 - 55 55 24 07