Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Sov gott i sängar från Bed Factory Sweden

Tänk att få krypa ner i en bekväm, handbyggd kvalitetssäng och njuta av en god natts sömn. Samtidigt kan du njuta av vetskapen att du har en säng som inte bara är bekväm att sova i utan också är byggd med omtanke om både din hälsa och vår miljö.

Bed Factory Sweden är ett svenskt företag vars målsättning är att tillverka sängar med maximal komfort, god kvalitet och av moderna material. Nu har sängarna även fått godkänt av Svanen – ett bevis på att målsättningen är nådd.

Bed Factory Sweden Motorsäng– Kriterierna att få en säng Svanenmärkt är enormt tuffa, framförallt för att det är så många olika material som ska godkännas. Varenda detalj granskas, alltifrån produktion till materialet i stommen och sömmarna i madrassen. För oss betyder Svanenmärkningen oerhört mycket. Det är ett kvitto på det hårda arbete för miljö och hållbarhet som vi har haft med oss sedan starten för 20 år sedan, säger Eva Falk, VD för Bed Factory Sweden.

Förutom att vara hållbar och av hög kvalitet måste en Svanenmärkt säng också klara tuffa krav på de material som används. Träråvara måste komma från hållbara skogsbruk, minimalt med miljö- och hälsofarliga ämnen får användas och tuffa krav ställs på textiler och stoppmaterial.

– Hälsa är en viktig parameter för möbelkunden idag. Man vill kunna somna i sin säng utan att behöva oroa sig för till exempel flamskyddsmedel. Dessutom är Svanenmärkta möbler ett bra val för den medvetne och moderne kunden som vill ställa om från slit- och släng till hållbara inköp, säger Leif Lång, handläggare för möbler på Svanen.

Bed Factory Swedens Svanenmärkta sängar finns i flera olika modeller: Ramsängar, kontinentalsängar och motordrivna ställbara sängar. Klicka på länken här nedanför för att se alla olika varianter: