Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Sveriges första Svanenmärkta bad- och idrottsrestaurang

Lagom till sportlovet kan besökarna på Fyrishov i Uppsala äta på Sveriges första Svanenmärkta restaurang på en bad- och idrottsarena. Ett dopp i poolen och en ekologisk pannkaka borde locka många besökare.

En Svanenmärkt restaurang tar ett helhetsgrepp på miljöarbetet och minskar därmed sin miljöbelastning vad gäller energi, vatten, matråvaror, städkemikalier och avfall. Arbetet förutsätter engagerade medarbetare och utbildning av personalen är ett krav. Ännu ett krav är en viss andel ekologiska råvaror, vilket Fyrishov hade de bästa förutsättningar att klara.

– Vi hade redan tidigare mycket ekologisk och närproducerad mat och dryck, till exempel serverade vi 76 500 ekologiska pannkakor förra året. Nu kan vi på ett enkelt och trovärdigt sätt berätta om vårt miljöarbete för våra gäster, säger Annki Nielsen, chef för Mat & dryck på Fyrishov AB.

– Jättekul att vi fått en aktör på en bad och idrottsarena där det strömmar igenom så många människor i olika åldrar. Vi vill hjälpa människor att göra medvetna val för miljö och hälsa, säger Elsa Levinson, miljöhandläggare på Svanen.

Fyrishovs restaurang blir Uppsalas andra Svanenmärkta restaurang efter systerbolaget Uppsala Konsert & Kongress AB och stärker därmed Uppsalas ställning som en hållbar destination.

– Folk kommer hit för att må bra och då ska restaurangen vara i samklang med det, säger Annika Gottberg, miljöledare på Fyrishov AB.

För mer information kontakta:

Annika Gottberg, miljöledare Fyrishov AB, annika.gottberg@fyrishov.se 076-7988247

Anna Norberg, presskontakt Miljömärkning Sverige, 0762-62 54 90, 08- 55 55 24 13,  anna.norberg@svanen.se

Läs mer om Svanenmärkta restauranger

Läs mer om Fyrishov