Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen bakom Nobelmiddagen

I kväll ska Nobelpristagarna och en ansenlig mängd gäster slå sig ned vid de dukade borden i Blå Hallen. Bakom kulisserna i Stockholms Stadshus finns Svanenmärkta Stadshusrestauranger som driver bankettverksamheten i Blå Hallen och Gyllene Salen samt restaurangerna Stadshuskällaren och Ragnars Skafferi.

En Svanenmärkt restaurang tar helhetsgrepp på miljöarbetet och kan därmed minska sin belastning vad gäller energi, vatten, matråvaror, städkemikalier och avfall.

– Nobelfesten är ett ypperligt tillfälle att visa upp för världen att Norden har en unik miljömärkning sedan 25 år. Svanen gör det lätt för människor att göra medvetna val för miljö och hälsa, det finns 8 500 varor och tjänster att välja bland, säger Johan Husberg, ansvarig för restauranger på Svanen, Miljömärkning Sverige.

För två år sedan tog Stadshusrestauranger över driften av Stadshusets restauranger och beställningsverksamhet. Lokalerna totalrenoverades tillsammans med arkitekten Jonas Bohlin och ett nytt matkoncept med fokus på lokalproducerat och modern svensk mat arbetades fram.Verksamheten styrdes mot högt satta miljömål:

– Svanen är ett effektivt sätt att visa att vi når upp till tuffa miljökrav för restaurangerna i Stadshuset och vi hade som mål att Svanenmärka när vi tog över för ett år sedan. Vi har ett genomgående miljöfokus i vårt dagliga arbete och samtliga restauranger i koncernen är miljömärkta, säger Maria Stridh, vd och delägare i familjeföretaget Mässrestauranger, som driver Stadshusrestauranger.

För mer information:

Johan Husberg, handläggare Svanenmärkta restauranger:
Tel: 08 - 55 55 24 34