Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Norrgavel fyller 20 år

Norrgavel, som är det enda möbeltillverkare som Svanenmärker alla sina möbler, presenterade i förra veckan höstens kollektion i butiken i Stockholm.

VItrinskåp från NorrgavelVi fick beskåda soffor i rena linjer med frasigt linnetyg som inbjuder till att sjunka ihop och ta igen sig på. Till det en vacker pall –  inspirerad av en traktorsits – av glänsande valnöt och med djup sittyta så att pallen även kan användas som fruktfat. Lägg till ett luftigt vitrinsläp på höga ben och du har ett vardagsrum som står sig länge!

Alla möbler har ett kretslopps- och hållbarhetsperspektiv i en klass för sig. Produktionen sker i närområdet, längst bort ifrån kommer linet som kommer från Frankrike.

Pall från Norrgavel– Eftersom vi leds av tanken på att allt en gång ska tillbaka till naturen tillverkas alla våra möbler enbart av naturmaterial och allting Svanenmärks, säger Nirvan Richter, grundare och formgivare, som driver Norrgavel.

Idag har Norrgavel 6 butiker och säljer för runt 100 miljoner kronor.

– Formmässigt har strävan varit tidlöshet – bruksföremål som står sig. Fortfarande formger jag möblerna själv och kan konstatera att det, mot alla odds, har fungerat. Av de 18 möbelprototyper vi visade på Bo93, sattes 14 i produktion och 11 (eller nästan 80 %) är still going efter 20 år, berättar Nirvan Richter.

Läs mer om Norrgavels miljöfilosofi och värdegrund

Bläddra i vår broschyr om Svanennmärkta möbler.