Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. JMS – först i Sverige med EU Ecolabel för trycksaker

Ett omslag för direktreklam som trycks hos JMS Mediasystem är först i Sverige att klara de helt nya kraven för EU Ecolabel-märkta trycksaker. Omslaget trycks i 18 miljoner exemplar per månad.

Bläcket hade inte mer än torkat på de helt färska kraven för EU Ecolabel-märkta trycksaker förrän en av JMS Mediasystems produkter hade uppfyllt dem. Licensen gäller ett omslag till oadresserad direktreklam som beställaren, danska Posten, önskade miljömärka. Det är som ett tidningsomslag man lägger annan reklam i och som trycks i omkring 18 miljoner exemplar i månaden.

– Det är mycket glädjande att se hur vårt fokuserade miljöarbete under lång tid faktiskt nu också ger tydliga konkurrensfördelar. Miljöfrågorna har stått högt på agendan ett bra tag men när en ansvarsfull produktion nu också ger direkta kostnadseffekter kommer många att gå från ord till handling, säger Stefan Mannfalk, ägare och grundare av JMS Mediasystem.

EU Ecolabel är EU:s officiella miljömärkning och påminner mycket om Svanen. Kraven ställs utifrån ett livscykelsperspektiv och märkta produkter ska uppfylla stränga miljö-, funktions- och kvalitetskrav som dessutom skärps kontinuerligt.

– Det är väldigt roligt att se att ett svenskt tryckeri varit så tidigt ute med att märka en trycksak med EU Ecolabel. Produkten har klarat stränga kemikaliekrav och krav på återvinningsbarhet. Eftersom just den här produkten trycks i väldigt många exemplar ger det stora miljövinster, säger Ulla Sahlberg som ansvarar för EU Ecolabel på Miljömärkning Sverige.

JMS var det första tryckeriet i Sverige som certifierades enligt ISO 14001 och klarade också tidigt Svanens krav för tryckerier. Det är en tryckerikoncern som har anläggningar för tryck i coldset, heatset, arktryck och digitaltryck. JMS kan även erbjuda repro, ateljé, efterbehandling, webbtjänster och display. JMS framställer bland annat direktreklam, veckotidningar, magasin, kataloger, skyltar, broschyrer och produkter i storformat.

Läs mer om JMS Mediasystem

 

För mer information, kontakta:

Susanne Bladh, miljöansvarig JMS Mediasystem AB:
Tel: 040-42 90 00

Ulla Sahlberg, ansvarig för EU Ecolabel, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 – 55 55 24 30