Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Tage Rejmes ger gröna tvättar

Nu kan Linköpingsborna glädjas åt ännu snabbare och effektivare biltvätt – som dessutom klarar Svanens tuffa krav på rening och vattenåtervinning. Jämfört med tvätt på gatan renas utsläppen med 90%.

Svanens krav innebär att giftiga tungmetaller skiljs bort från avloppsvattnet istället för att de rinner ut i mark och sjö och leder till stora miljö- och hälsoproblem. Vi har tittat närmare på Tage Rejmes anläggning i Linköping. Jämfört med tvätt på gatan eller tvätt i en anläggning utan rening annat än oljeavskiljare, så sparar Tage Rejmes biltvätt in 0,4 kg bly, krom och nickel, 4 gram kadmium, 4 kg zink (beräknat på 37 000 tvättar/år).

– Tänk på sommarens badsjö och din egen hälsa, tvätta inte bilen hemma på gatan utan välj en biltvätt, säger Pehr Hård, ansvarig för biltvättar på Svanen.

Jan-Inge NAderssonTage Rejmes rustar upp sin tvätt i Linköping så att den även i fortsättningen ska klara Svanens krav, som höjs succesivt, en investering på 2,7 miljoner SEK.  Den nya tvättgatan från Washtec är 24 meter lång och mycket effektiv så varje tvätt tar 5-10 minuter. 80 % av vattnet kan återvinnas och renas.

– Svanen är för konsumenter ett välkänt märke som inger förtroende så nu satsar vi på ytterligare en biltvätt i Örebro, som vi vill ska klara Svanens krav, säger Jan-Inge Andersson, servicemarknadschef Tage Rejmes (på bilden).

Tage Rejmes koncern har tre Svanenmärkta tvättar: Linköping, Mjölby och Norrköping.

För mer information:
Jan-Inge Andersson, Tage Rejmes 013-20 35 65.

Pehr Hård, Svanen, 0730- 66 08 44.

Läs mer om Svanenmärkta biltvättar.