Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Fullt av svanar på Bokmässan

Inför förra årets Bokmässa startade vi Bokuppropet för att visa förlagen att det finns en efterfrågan på miljömärkt litteratur. Och nu verkar det som att det gett resultat. På årets bokmässa noterades en märkbar ökning av antalet Svanenmärkta titlar.


Nordiska Ministerrådet har Svanenmärkt samtliga böcker de har gett ut.
Antalet svanar på Bokmässan har ökat. Det Svanenmärkta tryckerierna Exakta Printing skyltade stolt med exempel på olika typer av böcker som alla klarat Svanens krav. Och i montrarna hos Alvina Förlag, Pärspektiv Förlag, Collings Förlag, Askunge Förlag och Hoppelina stod också flera titlar med en Svan på insidan. Därtill var Nordiska Ministerrådets hela bibliotek med utredningar och rapporter Svanenmärkta.

På mässan var även flertalet Svanenmärkta tidningar och magasin som Aftonbladet, DN, Borås Tidning och Svenska Dagbladet samt Ballograf som i sin monter sålde Svanenmärkta kulspetspennor.

- Det är väldigt roligt att se att det börjar hända saker. Jag har sett alla möjliga typer av böcker som är Svanenmärkta vilket inte bara visar att det går utan också att man som förlag kan begära att boken är Svanenmärkt nästan oavsett vad man har för krav på bokens utseende och egenskaper, säger Ingela Hellström, ansvarig för tryckerier på Svanen.

Precis som förra året delar Svanen monter med Pärspektiv förlag där meteorologen, miljödebattören och författaren Pär Holmgren nyligen gett ut den andra boken i serien om Torsten och hans farmor – Torstens resa in i vattnets värld som tryckts på det Svanenmärkta tryckeriet Exakta Printing.

- För mig var det helt självklart att Svanenmärka mina böcker nu när jag ger ut på eget förlag. Jag brukar ofta tala om miljömärkningar som ett viktigt hjälpmedel för enskilda konsumenter som vill välja rätt när jag är ute och föreläser. Svanenmärkningen känns som en viktig trovärdighetsstämpel för mig, säger Pär Holmgren.

Läs mer om Svanenmärkta tryckerier