Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Samsung Svanenmärker 84 nya tv-modeller

Lagom till EM- och OS-sommaren har 85 av Samsungs tv-modeller klarat Svanens krav. Samsung Svanenmärkte sin första modell redan 2009 och är fortfarande den enda producent vars apparater lever upp till Svanens krav.

Med två stora sportevenemang runt hörnet är det säkert många som inte skulle bli alltför besvikna om juni och augusti regnar bort. Och sedan 85 av Samsungs modeller nyligen klarat Svanens krav för tv-apparater är möjligheterna oändliga för den som vill njuta i tv-soffan med ett grönt samvete i sommar.

– Nu finns över 80 olika Svanenmärkta varianter att välja mellan, från 19 tum upp till 60 tum, enklare modeller till vår mest avancerade Smart TV – allt för att kunden själv ska kunna göra det miljösmarta val som passar dem bäst, säger Thomas Hedin, nordiskt ansvarig för Samsungs miljöarbete.

För att en tv ska kunna Svanenmärkas måste den vara extremt energieffektiv och dra så lite energi som möjligt. Genom låg energianvändning, både när tv:n är på och i viloläge, minskas påverkan på klimatet.

Svanenmärket är också ett bevis på Samsungs tv-apparater är fria från kvicksilver och att användningen av andra miljö- och hälsofarliga kemikalier är minimerad. Till exempel är vissa hormonstörande flamskyddsmedel helt förbjudna.

– Som ansvarig för vårt miljöarbete på Samsung i Norden är jag naturligtvis stolt över att vi med Svanenmärkningen kan bevisa att våra tv-apparater är miljösmarta, säger Thomas Hedin.

Samsung var 2009 först ut att klara Svanens tuffa krav på tv-apparater och är än i dag ensamma om att tillverka Svanenmärkta tv-apparater.

– Det är glädjande att en så stor global aktör som Samsung lägger ner mycket arbete och energi för att möta efterfrågan på den svenska och nordiska marknaden och klara Svanens krav. De är i dag den enda producent vars tv-apparater lever upp till våra krav vilket gör deras miljöarbete till ett föredöme för andra, säger Björn Simons, handläggare av tv-apparater på Miljömärkning Sverige.

 

För mer information, kontakta:

Thomas Hedin, nordiskt ansvarig för Samsungs miljöarbete:
Tel: 0706 – 34 18 68
E-post: thomas.hedin@samsung.se

Mats Lövgren, presskontakt Samsung:
Tel: 0762 – 18 75 61
E-post: mats.lovgren@samsung.se

Björn Simons, miljöhandläggare Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 – 55 55 24 06
E-post: bjorn.simons@svanen.se