Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. MGS International första företaget i Holland med Svanenmärkta mikrofiberdukar

När världens största städmässa, Issa Interclean, i går slog upp portarna i Amsterdam var Svanen på plats för att dela ut en Svanenlicens till Greenspeed – det första företaget i Holland som klarar Svanens krav för städprodukter med mikrofiber.

Greenspeed är en ledande aktör inom den internationella städindustrin och nu även det första företaget i Holland som får ta emot en Svanenlicens för städprodukter. Licensen gäller de tre mikrofiberdukarna Original, Basic och Glass.

– Det är en stor ära för oss, att som första holländska företag som säljer mikrofiberdukar, att ta emot en nordisk miljömärkningslicens, säger Nada Handane, marknadschef för Greenspeed.

En Svanenmärkt mikrofiberduk tvättar rent utan kemikalier. Den har en lång livslängd, god rengöringseffekt, är skonsamma mot underlaget och bibehåller sin kvalitet efter tvätt. Svanen ställer även miljö- och hälsokrav vid produktionen.

– Det är väldigt glädjande att se vilket stort intresse det är för miljömärkningar på Issa Interclean, säger Nancy Holm, marknadskommunikationschef på Miljömärkning Sverige som var på plats för att dela ut Svanencertifikatet till Greenspeed.

– Majoriteten av produkterna här är märkta med EU Ecolabel, men det är också kul att se hur Svanen, Nordens officiella miljömärke, intresserar företag även utanför de nordiska länderna.