Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Sheraton installerar intelligenta energisnåla hissar

Svanen var med och klippte banden och åkte på premiärtur när Sheraton Stockholm Hotel invigde sin första av fem nya energisnåla hissar. Att ständigt se över sin energianvändning är en självklarhet för ett Svanenmärkt hotell.

Gen2 Mod från Otis är ett intelligent system som regenererar energi när till exempel en ensam person åker uppåt eller om flera personer åker neråt. Systemet är också intelligent och kan tilldela den hisskorg som är bäst placerad ur energisynpunkt när någon trycker på hissknappen.

– Det var dags att byta ut hissarna, då vi haft de gamla i 20 år. Det kändes självklart att välja det här nya systemet från Otis då vi räknar med att de ska ge 50 procent lägre energikostnad, säger Paul Peters, vd på Sheraton Stockholm Hotel.

Nu är den första av fem hissar installerad. Resten ska bytas ut successivt, och vara färdigt under hösten. Av hänsyn till gästerna byter hotellet inte ut alla hissar på en gång. Gästerna kommer inte att märka så stor skillnad på de nya hissarna, förutom att de kan upplevas lite mjukare och lite tystare.

– Nästa steg blir att se över belysningen i huset. Nu funderar vi på hur vi ska spara energi utan att för den sakens skull förstöra hotellets atmosfär, där ljuset spelar en stor roll, säger Paul Peters.

Läs mer om Svanenmärkta hotell