Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen på första spadtaget med Skanska i Söderköping

Nu är nya kvarteret Stationsmästaren i Söderköping, där Skanska bygger Svanenmärkta flerbostadshus officiellt påbörjat. I fredags togs första spadtaget.

Skanska bygger på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Ramunderstaden ett Svanenmärkta fyravåningshus med 16 hyresrätter, som ska vara klara i början av 2012. När Gun Nycander, affärsområdeschef på Miljömärkning Sverige, tog första spadtaget för kvarteret Stationsmästaren förklarades huset officiellt påbörjat. De andra som svingar spade är Dag Hermelin från Ramunderstaden, Håkan Danielsson, marknadsdirektör Skanska Sverige och Anders Larsson, projektchef Skanska Sverige.


– Svanens intåg i byggbranschen sker nu i allt snabbare takt. Vi ser det som ett bevis på att vi har en byggbransch i förändring och vi är övertygade om att marknaden kommer att kräva miljömärkning av i princip alla hus, säger Gun Nycander, Miljömärkning Sverige.

Svanenmärkta hus är energisnåla och har en sund inomhusmiljö då byggmaterialen innehåller ämnen med så låg miljöpåverkan som möjligt.

Skanska var först i Norden med att få Svanenlicens för flerbostadshus för konceptet ModernaHus.