Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkt Beach 2011

Till stor glädje för alla miljömedvetna sommarentusiaster är möjligheterna att njuta av sol och bad med ett grönt samvete större än någonsin i år.

De senaste åren har larmrapporterna om skadliga ämnen i leksaker, textilier, kosmetika och skor duggat tätt och det har inte alltid varit lätt att göra bra val ur miljöhänsyn. Men glädjande nog för alla medvetna konsumenter som letar efter miljömärkt i butikshyllorna har utbudet av dessa produkter ökat inför sommaren.

Låt barnen leka och plaska med Svanenmärkta leksaker
I år kan svenska barnfamiljer för första gången köpa Svanenmärkta leksaker till sommarens utomhusaktiviteter. Svanenmärkta hinkar, spadar, frisbees mm från det danska företaget Dantoy finns att köpa i välsorterade leksaksaffärer (t ex BR +Toys R Us), i vissa större livsmedelsbutiker samt hos grossister av leksaker till förskolor.

Läs mer om Dantoy


Låt barnen springa runt på gräsmattan i ett par miljömärkta sandaler
Svenska företaget Kavat tillverkar och säljer norra Europas enda barnskor som uppfyller kraven för EU Ecolabel. Kavats skor är slitstarka och har klarat högt uppsatta miljökrav. Skorna tillverkas i Europa av svenskt vegetabilgarvat skinn.

Ta det lugnt med solen och smörj in dig med Svanenmärkt solkräm
Utbudet av Svanenmärkt solkräm blir allt större, vilket ger fler valmöjligheter. Här kan du hitta listor över alla solkrämer för barn och vuxna.

Torka och värm dig med ett Svanenmärkt badlakan
Är det dags att köpa nya handdukar? Svanenmärka handdukar är tillverkade av ekologisk bomull och de uppfyller krav på kemikalier i blekning, färgning och efterbehandling.

Klicka på bilden för en högupplöst version:

Solkrämer från Apoteket Hjärtat Slitstarka ekologiska skor från Kavat, märkta med EU Ecolabel Svanenmärkta leksaker från Dantoy
Svanenmärkta leksaker från Dantoy Svanenmärkta leksaker från Dantoy