Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Johanna skapar shabbychica möbler med Svanemärkt färg

Johanna Sareklint rustar upp gamla möbler och målar om dom i vackra ljusa nyanser. Stilen kallas shabby chic och andas patina och lantligt gemyt. Johanna använder enbart Svanenmärkta färger.

– Jag väljer Svanenmärkt färg både av miljö- och hälsoskäl. Jag vill slippa skarpa lukter och att det kliar på händerna och så vill jag värna om miljön, säger Johanna Sareklint.
Hon bor på landet, i en arbetarbostad som tillhör Marielunds gård i Nättraby, mellan Ronneby och Karlskrona. Kunderna finns i hela landet, skyltfönstret utåt är hennes webb-shop Tilda Vinge.

– Mitt mål är återanvända gamla möbler, idag finns det alltför många möbler som är av dålig kvalitet och kommer från andra sidan jordklotet, det är ju helt åt pipsvängen vad gäller miljötänket där.

Sina möbler  finner hon på auktioner och på nätet. I skogen och på gården fyndar hon mycket gammalt smide som hon återanvänder.

Hon försöker leva så enkelt och reurssnålt som möjligt; odlar mycket själv och har höns. I grunden är hon planarkitekt.

– Jag har en passion för det kreativa, har alltid gillat att jobba med händerna. Jag ville själv ha snygga möbler hemma och tyckte det var tråkigt och dåligt för miljön med allt nyproducerat. Därför startade jag Tilda  Winge, berättar Johanna Sareklint.

Namnet Tilda Winge kommer från hennes släkting fyra generationer tillbaka, en ensamstående mamma med 6 barn, en tuff kvinna som stod pall för alla utmaningar.  Precis en sådan kvinna som Johanna verkar vara.

www.tildawinge.se