Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Arkitektkopia Svanenmärker butik i Stockholm

Arkitektkopia har trettiotalet butiker på lika många orter runt om i landet. Det är Arkitektkopia-butiken på Lindhagensgatan i Stockholm som har klarat Svanens krav för tryckerier.


Örjan Westerlund, miljö- och kvalitetschef hos Arkitektkopia
– Vi för en diskussion om att Svanenmärka butiker på fler orter. Detta är ett led i att samordna miljöarbetet och ta ett helhetsgrepp både med Svanen, ISO 14001-certifikat och klimatkompensation, säger Örjan Westerlund, miljö- och kvalitetschef hos Arkitektkopia.

– Vi har behov av en mer produktanknuten märkning och det fanns kundönskemål både från offentlig sektor och privata företag om att vi skulle Svanenmärka oss, fortsätter Örjan Westerlund.

– Ett Svanenmärkt tryckeri utnyttjar resurserna på bästa möjliga sätt och ersätter till exempel förorenande och hälsoskadliga kemikalier med bättre alternativ. Ett tryckeri med fokus på miljöarbetet kommer sannolikt också att kunna sänka kostnader för avfall och papper, säger Anders Jacobsson, miljöhandläggare Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel.