Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkta ljus på Earth Hour

Hundratals Svanenmärkta ljus delades ut till konsertpubliken i Katarina kyrka och på Kulturhuset. När ljuset släcktes var det Svanenmärkta ljus som lyste upp kyrkan respektive Studion på Kulturhuset.

Svanenmedarbetaren Paul Williams delar ut ljus till besökare i Katarina kyrka.
Svanenmedarbetaren Paul Williams delar ut ljus till besökare i Katarina kyrka.
I Katarina kyrka spelade Esbjörn Hazelius, Me and my Army med flera. Alla artister ställde upp gratis och det var fri entré.

– Det var fullsatt i bänkarna, minst 600 personer, och det var en härlig stämning med alla ljus och fin musik. Det är viktigt att vi uppmärksammar klimatfrågan och ger konsumenter verktyg att handla milljömärkt, som till exempel att välja Svanenmärkta stearinljus istället för paraffinljus, säger Nancy Holm, PR och kommunikationschef, Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel.

Me and my Army spelade i ljuset av Svanenmärkta stearinljus i Katarina kyrka.
Me and my Army spelade i ljuset av Svanenmärkta stearinljus i Katarina kyrka.
På Studion på Kulturhuset samlades 500 personer, en mestadels ung publik, för att lyssna till Love Generation, Silversystrar med flera. Även där var det fri entré och artister som ställde upp utan ersättning. Det var feststämning, men mer av den lugna och mysiga varianten. När WWF invigde konserten bröts all ström. Scenen lystes upp av några få lampor, som drevs av el som svenska cykellandslaget trampade fram på scenen iklädda sina landslagsdräkter.


Svenska cykellandslaget trampade för att Silversystrar och de andra artister som uppträdde skulle få ljus och ljus under den timme som Earth Hour-konserten på Kulturhuset pågick.
När konserten var slut fick publiken Svanenmärkta ljus med sig hem och Svanens unga medhjälpare fick svara på frågor och dela ut flygblad om Svanenmärkta ljus. Så för många slutade nog kvällen med fortsatt släckta lampor och i skenet av stearinljus.

Ljusen skänktes av Delsbo Candle, Papstar och Duni.