Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen delar ut ljus under Earth Hour

Släck lampan, tänd ett Svanenmärkt ljus för klimatet Under Earth Hour på lördag kommer Svanenmärkta ljus lysa upp scenen i nedsläckta Katarina kyrka och i Studion på Kulturhuset, där det bjuds på gratis konserter.

Hundratals Svanen-märkta ljus kommer att delas ut till åhörarna efter konserten.

– Ditt val gör skillnad. Om alla ljus i Sverige vore miljömärkta skulle vi spara in 53 000 ton fossilt CO2, vilket motsvarar utsläppen från 15 000 bilar, säger Nancy Holm, kommunikationschef, Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel.

Svanernmärkta stearinljus innehåller stearin istället för paraffin, som ger ett tillskott av koldioxid och orsakar växthuseffekt och klimatproblem.

Vi vill ge konsumenterna verktyg för en mer hållbar konsumtion och livsstil och visa att det finns enkla val man kan göra för att minska sin egen klimatbelastning, säger Nancy Holm. Svanenmärkningen omfattar idag 6 500 varor och tjänster enbart i Sverige.

– De Svanenmärkta ljusen har skänkts av tillverkarna Delsbo Candle, Papstar och Duni. Konserterna arrangeras av WWF som en del av den världsomspännande klimatmanifestationen Earth Hour. Alla artister medverkar gratis. För mer information, gå till Svanen på Facebook.

Ladda ner vår flyer:

För mer information:

Nancy Holm, kommunikationschef, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 – 55 55 24 11
E-post: nancy.holm@svanen.se