Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Garant Såklart svanenmärkta tvättmedel och rengöringsmedel säljs nu på Willys

Nu har Garant Såklarts tvätt- och rengöringsprodukter klarat Svanens krav. Det betyder att produkterna innehåller ett minimum av miljö- och hälsofarliga ämnen. Svanen ställer också krav på att förpackningen har en så liten miljöbelastande effekt som möjligt och att produkten både är dryg och effektiv.

– Genom Svanenmärkningen reducerar vi vår miljöpåverkan. Sedan kompenserar vi för den klimatpåverkan som ändå blir kvar, säger Helena Nyqvist, projektledare Axfood.

För de utsläpp som inte går att reducera, gjordes sedan en klimatkompensation hos företaget Tricorona, vilket i praktiken innebär att Axfood stöder ett biomassakraftverk i Indien.

– Vi vill arbeta aktivt med utsläppsminskningar genom alla leden, att enbart satsa på klimatkompensation vore att köpa oss fria alltför lätt. Därför är inte alla Axfood Garantprodukter klimatsäkrade, inte ännu, säger Helena Nyqvist, projektledare Axfood.

Nytt för den svenska marknaden är att rengöringsmedlet är doserat i tabletter som man bara kan ploppa i skurhinken eller i toastolen, bra för att förhindra överdosering. Tvättmedlet är väldigt drygt 1,2 kg ger 40 tvättar, berättar Helena.

I februari presenterade Garant Såklart Svanenmärkta skönhetsprodukter.

Läs mer på Garants hemsida